Foto: Kaia Øverland
Foto: Kaia Øverland

Årets mat på farten: 

En lokal skatt

Publisert

Den populære matvogna som har florert i sosiale medier det siste året er lokalisert sentralt på Barcode i gamle Oslo. Nå kan mannen bak kulissene komme med en gladnyhet om at bedriften skal utvides.

Corral`s tacos åpnet andre uka i mai 2023, og det ble raskt populært. Ole Victor Corral er mannen bak suksessen. Han har ingen utdanning innenfor matfaget, men lidenskapen har gjort at drømmen hans kom i oppfyllelse. Fjorårets omsetning ble over all forventning, og det ble fort populær.

Corral hadde et stort ønske om å gjøre noe innenfor restaurant bransjen, men pandemien satt planene på pause.

- Det var viktig for meg å åpne på rett tidspunkt, og pandemien førte til at jeg valgte å vente. Det ga meg muligheten til å spare opp og planlegge.

 

Billigere enn Restaurant

Han hadde ikke spart opp nok til å starte en restaurant med et lokale, men så har han en venn i matbransjen som tipset han om et industrikjøkken på deling i lokalet til Rampen bar. Jeg fikk lov til å sette matvogna på utsiden, der er det også er uteservering.

- Da falt egentlig alt litt på plass, Rampen bar hadde vært på utkikk etter et slikt samarbeid siden de ikke har matservering selv. På vinterstid har vi bordservering inne i lokalet til rampen bar.


Foto: Kaia Øverland
Foto: Kaia Øverland

Ble kåret

Tacoen som ble kåret til årets mat på farten av Aftenposten er rett og slett en familieoppskrift. Han lærte seg å lage meksikansk birria taco, og den er ganske ulik den norske fredags tacoen man får i mange norske hjem. Corral sitt konsept er at han fokuserer på å ha en veldig god rett på menyen fremfor mange middels gode retter.

 

- Jeg vil at folk skal komme med lave skuldre og kose seg med en øl, det skal være casual og man skal få kvalitetsmat til en god pris.

Foto: Kaia Øverland
Foto: Kaia Øverland

Skal utvide

Tacoen er laget på langtidskokt oksekjøtt som det tar 2 dager å lage. Selv om Corral har et fokus på kortreiste råvarer, så bruker han mais tortilla som er importert fra Mexico. Tacoene følger med en mexicansk kjøttsuppe som man dypper tacoene i.

Mariell Johnsen er en av gjestene som har returnert for tacoene flere ganger, selv om det ikke er den tradisjonelle norske tacoen, så er det kvalitets mat til en god pris.

Corral kan nå komme med en god nyhet om at de skal åpne en lik matvogn på Aker brygge litt senere dette året. De har fått en fin plass, og Corral tror dette kommer til å bli bra for forretningene. Selv om han skal åpne et nytt sted, så leter han fortsatt etter nye lokaler. Det nåværende lokalet skal rives i slutten av 2024, så de må være ute føre den tid hvis de vil reise med livet i behold legger Corral til med et glimt i øyet.

 

Powered by Labrador CMS