GLAD PÅ JOBB: Ekhtiar Hotak smiler til kundene fra kassa på Bunnpris.
GLAD PÅ JOBB: Ekhtiar Hotak smiler til kundene fra kassa på Bunnpris.

Fra Joker til Bunnpris: Nytt kapittel for familiebutikk

Joker Holbergs Plass stengte for siste gang i desember. Få dager senere var ballongene klare til nyåpning av Bunnpris i samme lokale.

Publisert Sist oppdatert

- I starten var det ikke så seriøst, men etter hvert fikk jeg mer interesse for det. Jeg ble jo litt «pushet» inn i det, men det er gøy å drive butikk, forteller Ammar Ahmed Chaudhry. 

Han har jobbet i familiens butikker siden han var fjorten år. Det var onkelen hans som driftet Jokerbutikken i Holbergs gate, som ifølge Chaudhry har vært der i mer enn ti år. 

Da Bunnpris åpnet for første gang den 5. januar i år, tok han over sjefsrollen fra sin onkel.

PYNTER MED BALLONGER: Bunnpris Holbergs Plass
PYNTER MED BALLONGER: Bunnpris Holbergs Plass

I Joker eies hver butikk av den lokale kjøpmannen, ikke av Joker selv. Foreldrene til Chaudhry driver allerede to Bunnprisbutikker, så når avtalen med Joker nærmet seg slutten var valget enkelt. 

Han snakker varmt om det nye samarbeidet med Bunnpris.

- For eksempel, her bygde de brødavdeling. De er flinke til å bygge butikk, skryter han, og legger til at de ansatte også får bedre lønnsbetingelser. 

Satser nytt

Chaudry mener det har blitt bedre for kundene etter byttet. Blant annet vil det være større utvalg av varer etter at Joker forsvant, og det er det flere grunner til

Fra Joker til Bunnpris

  • Den gamle jokerbutikken stengte 31.12.23
  • Daglig leder Ammar Ahmed Chaudhry åpnet Bunnpris 05.01.24
  • Butikken satser på større vareutvalg og egen matproduksjon
  • Både kunder og ansatte er fornøyde med den nye butikken

- Hyllene gir plass til mer, og sortimentet er større. På Joker har de et fast planogram du må følge, men nå som vi er i Bunnpris kan vi velge og vrake hva vi vil ha av varer, forklarer han.

Den ferske butikksjefen har flere ideer til den nye butikken.

- Vi vil satse litt mer på matproduksjon. Vi starter snart med å lage kjøkken nede, hvor vi skal produsere bagetter og mat som kan stå i kjøl. Også vil vi ha varmdisk, forteller han entusiastisk. 

Chaudhry vil utvide tilbudet for blant annet studentene som kommer innom for å kjøpe lunsj. OsloMet ligger rett ved butikken, og det høye antallet studenter som handler her var en annen grunn til at valget falt på Bunnpris.

- Vi tenkte at det er flere som vil ha Bunnpris her enn Joker, i og med at det er mange studenter. Det er ikke alle som har råd til dyre ting, sier Chaudhry. Han legger til at han allerede har fått gode tilbakemeldinger på de nye, og lavere, prisene.

- Folk er positive!

Fornøyde ansatte

Ekhtiar Hotak er butikkansatt og jobbet på Joker i rundt et halvt år. Han ble værende i jobben etter overgangen, og har i dag ansvar for flere av avdelingene i den nye Bunnpris-butikken, blant annet den nye og utvidede brødavdelingen. 

Hotak forteller at han er fornøyd med arbeidsplassen sin, og jobber gjerne syv dager i uken.

- Jeg har jobbet på to Joker, men nå jobber jeg bare her, sier han.

BEDRE PLASS: Nye hyller og litt omrokkering har gjort butikken romsligere.
BEDRE PLASS: Nye hyller og litt omrokkering har gjort butikken romsligere.

Glade kunder

Fardusa Ahmed, Eda Baran, Fathi Ahmed og Nawal Omar er studenter på OsloMet. De handlet ofte på den tidligere Jokerbutikken, og er alle positive til at den nå har blitt til Bunnpris.

- Det skal jo være billigere enn Joker så det blir bra, sier de fire jentene. 

De forteller at det ofte blir Red Bull og boller når de skal innom for å handle, og de har lagt merke til at avdelingen for brød og bakevarer har blitt større.

- Bakevaredelen har blitt mye bedre, sier Baran mens de tre andre nikker bekreftende.

Helt normalt

Anna Kappler, kommunikasjonsrådgiver for Joker, er ikke bekymret over at de mistet butikken på Holbergs Plass.

- Det er helt normalt at butikker omprofileres. Samtidig som noen butikker legges ned, åpner det også flere nye, sier hun. 

Hun mener også at prisforskjellene mellom de to butikkjedene har en forklaring.

- Kjeden har butikker i alle kriker og kroker av landet, ofte med lavere kundegrunnlag og høyere kostnadsnivå. Vi har et ansvar for å sikre at våre selvstendige kjøpmenn kan drifte både bærekraftig og lønnsomt, sier Kappler. 

Hun legger til at de også har som mål å kunne tilby gode priser og tilbud.

Powered by Labrador CMS