Misfornøyd med flytting til Steinkjer

NAV familie- og pensjonsytelser har valgt Steinkjer som framtidig lokasjon i Trøndelag, dette har skapt stor misnøye blant NAV-ansatte i Levanger.

Publisert Sist oppdatert

Fra Levanger til Steinkjer

I 2017 gikk NAV og administrerende direktør Jorun Kongerud, ut med en pressemelding der de varslet at de skulle utlyse en anbudskonkurranse for å finne nye lokaler på strekningen Levanger – Steinkjer. Enten skulle NAV familie- og pensjonsytelser finne lokaler for seg selv, eller lokalisere seg sammen med andre NAV-enheter på Steinkjer. Det endte med sistnevnte, som betyr at 50 arbeidsplasser flyttes lenger nord og flyttingen skal etter planen skje ved årsskifte 2020-2021.

Upraktisk

NAV-ansatt i Levanger, Tove Haugdahl forteller at hun ble veldig skuffet da avgjørelsen om flytting til Steinkjer kom.

– Det betyr at man må bruke nesten to timer til og fra jobb og man er avhengig av kollektivtransport hver dag. Jeg har vært vant med å gå til og fra jobb nærmest hver dag så denne avgjørelsen gjør at jeg eventuelt må kjøre til togstasjonen og ta tog derifra.

En sjanse for at flere slutter

SAMLES: NAV samler seks enheter under samme tak i Steinkjer       FOTO: MORTEN HAUGDAHL LIE / OSLO
SAMLES: NAV samler seks enheter under samme tak i Steinkjer
FOTO: MORTEN HAUGDAHL LIE / OSLO

– Helt siden avgjørelsen ble tatt, har jeg tenkt på å slutte og jeg har allerede sett etter nye jobber både her i Levanger men også i Trondheim, der min mann jobber. Da kan vi pendle sammen om ikke annet, for jeg synes det er dumt at vi begge skal pendle hver vår vei. Det er også flere av mine kollegaer som tenker å slutte som en konsekvens av at arbeidsplassen skal flyttes.

Exit innen 2020-2021

En annen NAV-ansatt på Levanger, er Kristin Austmo. Hun er også oppgitt over at arbeidsplassen hennes skal flyttes til Steinkjer og tanken på å slutte er ikke ukjent.

– Jeg vil helst slippe å pendle til og fra jobb, da jeg er vant til kort vei til jobb. Nå skjer ikke flyttingen før om tre år så jeg har god tid til å sjekke jobbmarkedet og eventuelt søke på noe nytt.

Alle under samme tak

Videre i pressemeldingen sier Jorun Kongerud at det har vært viktig for NAV familie- og pensjonsytelser å få samlet alle ansatte i NAV under felles tak et sted på aksen Levanger – Steinkjer.

Ordførernes synspunkter

Ordfører i Levanger, Robert Svarva sier til Innherred at han ikke likte at Nav Familie- og pensjonsytelser valgte Steinkjer som framtidig lokalisering.

– På mandag fikk vi beskjed om at fristen plutselig var utsatt fordi det var ventet at Steinkjer skulle komme med et bedre tilbud enn det første de hadde. Jeg må innrømme at jeg ble betenkt da den beskjeden kom.

Kunne blitt 80 nye arbeidsplasser

– Hadde vi fått lokalisert Nav i Levanger, ville det plutselig blitt cirka 80 nye arbeidsplasser i Levanger kommune, nå ble det dessverre ikke sånn.

Leverte et svært godt tilbud til Nav

– Vi hadde et svært godt tilbud til Nav. Vi tilbydde bibliotek-tomta som er en veldig attraktiv tomt. Der har du kort vei til både tog- og busstasjon, samtidig en vesentlig kortere vei til Trondheim lufthavn og Trondheim by enn det Steinkjer kan tilby.

Svarva får støtte fra Iversen

Ordfører i Verdal, Bjørn Iversen sier til Innherred at han satt igjen med en bismak etter at nyheten kom.

– Jeg skjønner hvorfor Levanger er skuffet i og med at de mister 50 arbeidsplasser.

Skreddersydd tilbud fra Verdal

– Vi fikk relativt kort frist til å komme med et tilbud men tok det som en utfordring og laget et veldig skreddersydd tilbud der alle krav var tilfredsstilt. I tillegg ville det vært gode parkeringsmuligheter, samt kort vei til offentlig transport.

Fristen ble forlenget for Steinkjer

– Vi får en kort frist og det haster med å komme med et tilbud men så får vi beskjed om at fristen forlenges fordi Steinkjer ikke rakk fristen, det er rart om det er sånn en offentlig prosess skal foregå.

Vil få flere konsekvenser

Tove Haugdahl mener flyttingen vil få flere konsekvenser.

– Vi vil miste mye god kompetanse på fag ved at flere søker seg annet arbeid, ikke minst de som nærmer seg pensjonsalder og som innehar mye kompetanse. Dette igjen vil få betydning for arbeidsmiljøet. Det at to enheter med forskjellig kultur slås sammen er en utfordring i seg selv.

Powered by Labrador CMS