GJENÅPNINGEN AV OSLO:

Vålerenga Vertshus er klare for gjenåpning.
Vålerenga Vertshus er klare for gjenåpning.

Nå kan Mona Skogen (43) endelig ønske gjester velkommen tilbake til Vålerenga Vertshus

Mona Skogen, daglig leder i Vålerenga Vertshus gleder seg til å ønske gjester velkommen tilbake til nyoppusset pub.

Publisert Sist oppdatert

Baren ble pusset opp februar i fjor, men måtte stenge etter ti dager da pandemien kom. Etter syv måneder kan Mona endelig åpne vertshuset. Den siste uken har blitt brukt til klargjøring.

Bydelspuben

Mona beskriver Vålerenga Vertshus som bydelspuben i Gamle Oslo. Baren er kjent for sin tilknytning til Vålerenga fotball og hockey. Veggene og taket i baren er dekorert med Vålerengas farger i rødt og blått. På tv-skjermene vises kampene og Mona ser frem til fullbooket kampdag på Torsdag.

Nyoppusset og klart for kamp.
Nyoppusset og klart for kamp.
Mona Skogen (43) er daglig leder på vertshuset.
Mona Skogen (43) er daglig leder på vertshuset.

Nesten alle som kommer hit bor på Vålerenga eller er Vålerenga-supportere.

Puben har mange stamgjester. Mona forteller at det er som en familie, flere har sendt meldinger og spurt om hun trenger hjelp til åpningen. I dag er to av de i lokalet, en vasker vinduer og en maler. I kveld er det duket for en rolig åpning med flere stamgjester og pølseservering. I morgen åpner det for alle.

Godt forberedt

Baren er utstyrt med nytt tappetårn og lokalet har fått nye møbler. Mona har innredet det med intensjon om at det skal være hjemmekoselig.

Baren er utstyrt med nytt tappetårn og køsystem.
Baren er utstyrt med nytt tappetårn og køsystem.

Lokalet er vasket, det siste strøket med maling tørker og tappetårnet skinner. Smittevernsreglene og arbeidsrutinene er gjennomgått. De ansatte er godt forberedt og forventer at gjestene følger smittevernreglene, da man har blitt så vandt med dem.

Vi holder litt tilbake fordi vi ikke vet hvordan det kommer til å gå.

Mona er positiv, men hun har ikke fylt helt opp. Hun synes at det er litt skummelt å gå fra en helt nedstengt by til at alt er åpent.

Før pandemien var det dart hver mandag og quiz hver onsdag, men dette vil Mona vente med til over sommeren. Hun tenker at det er lurt å åpne rolig.

Bransjen er som en livsstil for Mona og nå er hun endelig tilbake der hun hører hjemme. I november har hun jobbet på vertshuset i ti år og hun gleder seg til feiring. Nå håper hun på et høyt trykk i baren for å ta igjen tapt inntekt.

Det eneste jeg har igjen å gjøre er å finne et munnbind jeg kan ha på meg.

Powered by Labrador CMS