Minigolfsesongen i gang!

Folkerikt: Minigolfbanen på Torshov trekker til seg en god del folk på fine sommerdager.

Tee time på Torshov: – minigolf og møtested

Sommeren er i anmarsj og nå åpnes bydelens aktivitetstilbud opp igjen. På Torshov er minigolfsesongen allerede godt i gang.

Publisert Sist oppdatert

Mellom Torshovparken og trikkestallen ligger et av bydelens livlige rekreasjonsområder, nemlig lilleborgbanen. Her kan man møte nære og fjerne for ballspill, trening, eller for å male lovlig graffiti på torshovveggen. På oversiden av banen, mot Hegermanns gate finner du Torshov minigolfpark.

En park for alle

– Det som er kult med minigolf er at alle kan samles og konkurrere mot hverandre, uavhengig av alder og fysiske utfordringer. Besteforeldre kan ta med seg barnebarna hit og spille sammen.

18 velstelte hull: Anlegget blir godt ivaretatt, det er rent, ryddig og banene holder høy standard.

Det forteller Per. Det er han som jobber i minigolfparken. Han ønsker ikke å stille med fullt navn og bilde til Norgesnytt, men Per er en mørkhåret mann med et vennlig smil og glimt i øyet. Han begynte å spille minigolf i fjor.

– Det kommer alle typer folk hit, nye og faste spillere, og alle så glade og blide av å være her, sier Per.

En sosial arena

Parken drives av Christiania minigolf club (CMC), og her tilbyr de også å arrangere ulike festligheter.

Bua: Her serveres det is, brus og innimellom sterk kaffe.

– Vi arrangerer alt mulig gjennom sesongen. Bursdager, firmafester og mer. Det er bare å ta kontakt, forklarer Per.

Minigolfsesongen på Torshov varer vanligvis fra 1. mai til september. Siden minigolf regnes som fritidsvirke og ikke en aktivitet av corona-lovverket, har anlegget på Torshov fått mulighet til åpne opp tidligere i motsetning til andre steder i bydelen hvor de tilbyr aktiviteter.

– Det var mange som frydet seg når vi åpnet opp igjen. Det gir meg glede å se folk som hygger seg på banen, barna som feirer fødselsdager, eller de som er på sitt første stevnemøte. Jeg elsker å jobbe her, forteller Per.

Bra for nærmiljøet

I samarbeid med kommunen og bydelsutvalget får minigolfanlegget på Torshov tildelt lokale aktivitetsmidler fra Norges Idrettsforbund. De får dette for å tilrettelegge for at barn, unge og eldre skal komme seg ut i aktivitet.

– Kommunikasjonen vi har med kommunen er glimrende, full velvillighet og hele pakka. Vi vil jo alle det samme, at folk skal komme seg ut å spille minigolf, sier Per angående samarbeidet med kommunen og bydelsutvalget.

Ved å tildele midler til steder som Torshov minigolfpark så bidrar det til gunstige aktivitetstilbud rundt om i byen. Den mest aktive gruppen i minigolfparken er Torshov-Sagene 60 pluss, en aktivitetsgruppe for eldre over 60 år.

Rutinert: Magne Andersen er instruktør og gruppeleder i 60-pluss minigolf på Torshov, han har spilt siden 90-tallet.

– Jeg spiller to ganger i uka, gjerne mer, men det kommer an på været, det sier Magne Andersen.

Andersen er gruppeleder for 60pluss-minigolf og instruktør.

– Noen av oss har spilt i over 30 år og er med på mesterskap i Norge og i utlandet. Men det viktigste med aktivitetsgruppen er å få med folk ut på aktivitet og trivsel sammen med andre, forklarer Andresen.

Powered by Labrador CMS