SLIK GJØRES OSLO MER TILGJENGELIG FOR ALLE!

Oslo kommune ønsker å engasjere beboere i prosjektet.
Oslo kommune ønsker å engasjere beboere i prosjektet.

Torshovdalen i utvikling

En av Oslos visjoner er at byen skal være universelt utformet. Byen skal være tilgjengelig og tilrettelagt for alle, og i Torshovdalen er de i gang med prosjektet.

Publisert Sist oppdatert

Torshovdalen er kanskje en av Oslos fineste og største parker, og et av de mest besøkte områdene i bydel Sagene. Parken blir blant annet brukt til avslapning, trening, tur, lek og hundelufting, og de besøkende er i alle mulige forskjellige aldersgrupper.

Nederst i Torshovdalen ligger også et klubbhus som driftes av bydelen. Parken består i all hovedsak av store gressområder med mange bratte bakker og forhøyninger.

Nå er Oslo kommune i startfasen av et oppgraderingsprosjekt hvor målet er at parken skal bli mer tilgjengelig for flere grupper i samfunnet. Undersøkelser har vist at den kan være vanskelig å ta i bruk av personer med barnevogn, rullestol, av eldre og personer med nedsatt funksjonsevne.

Bedre lysforhold

Tahir Aziz (31) er en av parkens nærmeste naboer, og har utsikt mot Torshovdalen fra leiligheten sin. Han har bodd i den samme leiligheten nesten hele sitt liv, og kan fortelle at mye har vært likt i mange år, men at det i løpet av de siste årene har blitt noen forbedringer.

Tahir Aziz bruker parken både sommer og vinter.
Tahir Aziz bruker parken både sommer og vinter.

— Det har blitt bedre lys i parken. Det har vært bekmørk her og ikke like trivelig på kveldstid, sier Aziz.

Han er glad for at kommunen ser enda mer potensiale i et område som allerede er hyppig i bruk av Oslo befolkningen.

— Det blir spennende å kunne følge så tett med på forandringene og utbedringene som skal skje i Torshovdalen. Det er jo et kjempefint område, og jeg håper resultatet bidrar til at enda flere kan ta i det i bruk, avslutter Aziz.

Bevare grøntområdene

En av Torshovdalens faste brukere, er Lise Nyvoll. Som hundeeier er parken en yndling, men hun ser også at det er små moderniseringsbehov.

— Jeg syns det er veldig fint at parken oppgraderes. Nå er det mer en svær plen med noen veier på kryss og tvers.

Som hundeeier er Torshovdalen en av favorittene.
Som hundeeier er Torshovdalen en av favorittene.

Nyvoll bor ved Storo, og forteller også at det har vært litt snakk blant beboerne om oppgraderingen av Torshovdalen og tror at en liten tilpasning vil gjøre at flere folk fra nærområdene vil ta turen til parken.

— Funksjonsfriske kan ta den i bruk, men det er jo flott om enkle tiltak kan føre til at de som har utfordringer knyttet til ulike funksjoner kan ta i bruk parken mer enn i dag.

Noen små oppgraderinger kan være gelender i bratte bakker og benker med «åpning» for rullestol Likevel kommer hun med en liten oppfordring og påminnelse om at vi må ta vare på parkens sjarm.

— Det er viktig at det ikke blir så store inngrep at det blir mer betong og asfalt, enn grøntareal, avslutter Nyvoll.

Ønsker innspill

Landskaperiet og MakersHub har fått i oppgave av Bymiljøetaten å utrede og forme et skisseprosjekt for en møteplass i Torshovdalen, som skal passe for alle.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Har du noen tips eller innspill til forbedringer i Torshovdalen?

Send en mail, se nettside eller ring:

hei@torshovdalen.org

www.torshovdalen.org

+47 906 98 906

Powered by Labrador CMS