Støtte til Palestina:

Flere tusen møtte opp utenfor Stortinget på onsdag
Flere tusen møtte opp utenfor Stortinget på onsdag

Ikke planer om flere demonstrasjoner

I går ble det holdt demonstrasjon utenfor Stortinget. Flere tusen demonstranter viste sin støtte til Palestina. Det er den største demonstrasjonen hittil.

Publisert

Dette er den tredje demonstrasjonen som har blitt holdt i Oslo de siste to ukene. I går var det 2000 til 3000 oppmøtte utenfor Stortinget. Ifølge Palestinakomiteen i Oslo er det ikke planlagt noen flere demonstrasjoner. Men de vil vurdere det, om det blir intensifiering i angrepene fra Israel.

Kristine Martinsen, daglig leder i fellesutvalget for Palestina forteller til Norgesnytt at denne demonstrasjonen var viktig for palestinere i Norge, i Palestina og globalt.

– Det er et solidarisk samhold verden over. At så mange møter opp viser at vi er ferdig med å unnskylde Israel for deres angrep på sivile, sier hun.

Markeringer på onsdag er tilsluttet av 67 norske organisasjoner. Demonstrasjonen ble arrangert av Palestinakomiteen i Norge, Palestinakomiteen i Oslo, fellesutvalget for Palestina og KFUK-KFUM Global.

- Norge på feil side

Mange av demonstrantene hadde med seg hjemmelagde skilt.
Mange av demonstrantene hadde med seg hjemmelagde skilt.

Synnøve Kronen Snyen, leder i Sosialistisk Ungdom, forteller i sin appell til forsamlingen at Norge må bruke posisjonen sin i sikkerhetsrådet til å presse USA til å endre sin politikk, og at det er en skam at den norske regjering står på feil side av historien.

– Det norske oljefondet har investert i 64 selskaper med virksomhet knyttet til okkupasjonen av Palestina, sier Snyen i sin appell.

Investeringene er på over 165 milliarder norske kroner, ifølge Snyen.

– Vi kan ikke tillate at norske sparepenger bidrar til å forlenge okkupasjonen. Norge må stille Israel til ansvar for brudd på menneskerettighetene og på folkeretten. Det er en skam at Norge fortsatt ikke har anerkjent Palestina, og det er en skam at Norge profiterer på Israels okkupasjon, roper Snyen til folket som er samlet utenfor stortinget.

Fakta Innocents Norge

Innocents Norge er en norsk humanitær-, og veldedighetsorganisasjon som ble etablert i 2002, med hovedkontor i Oslo. Deres formål er å bidra til en bedre verden for de som trenger det mest, ved å hjelpe mennesker i nød.

Må innføre sanksjoner

Daglig leder i fellesutvalget for Palestina, Kristine Martinsen, sier til Norgesnytt at hun nå håper Norge innfører sanksjoner mot Israel.

– Vi må trekker ut innvesteringene våres fra Oljefondet, og være mer tydelig ovenfor Israel. Jeg håper at Norge ikke kommer med flere tomme ord, uten handling.

Esma Pamuk Gezen (28) er frivillig i Innocents Norge , og var en av demonstrantene. Hun tror ikke at Norge kommer til å gjøre noe for palestinerne.

– De samarbeider med Israel og tar goder fra det. Derfor tror jeg ikke de kommer til å gjøre noe med saken. Jeg håper at andre land gjør noe, slik at vi får slutt på dette før Israel tar over hele lander og alle mennesker dør, mener Gezen.

Esma Pamuk Gezen (28), Ersa Albayrak (33) og Gofran Al-timimi (26) fra Innocents Norge, utenfor stortinget.
Esma Pamuk Gezen (28), Ersa Albayrak (33) og Gofran Al-timimi (26) fra Innocents Norge, utenfor stortinget.
Powered by Labrador CMS