En supertirsdag for alle

Annenhver tirsdag arrangerer St. Hanshaugen sokn supertirsdag. Barna får gjøre morsomme aktiviteter sammen, og de voksne får muligheten til å prate med hverandre.

Publisert

Kristian Hovland, som er ansvarlig for supertirsdagene, forteller at det er et utrolig hyggelig og positivt felleskap, som alle er velkomne til å delta i.

-Opplegget gir gode muligheter for folk i nabolaget til å samle seg, og bli bedre kjent. Lokalene gjør at det er mulighet for folk å samles i større grupper, som de vanligvis ikke hadde hatt mulighet til i sine egne leiligheter.

Det er fokus på at barna skal få rom til kreativ utfoldelse, og Hovland hjelper gjerne barna med å gjennomføre ulike ideer de har til aktiviteter.

-Barna som deltar på supertirsdag er veldig hyggelige og drar gjerne i gang leker alle kan være med på, sier Hovland.

Ulike aktiviteter

Aktivitetene varierer fra alt til brettspill til vitenskapseksperimenter. Det serveres også middag til en billig penge, så de voksne slipper å tenke på dette denne dagen. Hovland forteller at han syns det er mange gode tilbud i og utenfor St. Hanshaugen for ungdommer i ulike aldersgrupper.

-Det er såpass mange tilbud at det kan være vanskelig å få oversikt over alle. Han sier også at fra egne erfaringer, at det kan være vanskelig å få ut informasjon om tilbud til folk i området. Som regel er det en liten stabil kjerne som møter opp hver gang, de har ofte med seg venner. Det er også familier som kommer innom for å sjekke ut om tilbudet er noe for dem.

Alle er velkomne til å delta

Før de måtte stenge under pandemien hadde de en oppsving i folk som kom.

-Vi ønsker jo gjerne at flere skal komme og være med i felleskapet, forklarer han.

Supertirsdag skjer i kirkelig regi, det bes bordvers før middag, og det avsluttes med en liten andakt og bønn, men det settes ingen krav til folk. Alle som vil komme er velkomne. Tilbudet om middag til en rimelig pris, og muligheten til å bli kjent med andre er en fin fordel med arrangementet.

Powered by Labrador CMS