Vårt musikkhåp TENDO. Fv: Eirik Fredsrud, Nikolai Lysnes og Martin Berget.
Vårt musikkhåp TENDO. Fv: Eirik Fredsrud, Nikolai Lysnes og Martin Berget.

Tre musikkglade gutter ble bandet TENDO. -Vi spiller musikk for sjelen og for hofta.

TENDO er vårt nye musikkhåp. Med funky instrumentalmusikk er planen å ta Norge og verden med storm.

Det nyoppstartede bandet består av trommis Nikolai Lysnes (23), gitarist Eirik Fredsrud (25) og bassist Martin Berget (21). De studerer alle populærmusikk på Westerdals og musikken er det som brakte dem sammen.

– Selv om vi alle er tullegutter, har vi en god struktur på øvingene, og holder tullet til pausene, sier Lysnes.

Navn som skal rekke internasjonalt

Ved spørsmål om hvordan navnet TENDO kom til verden blir gutta med en gang mystiske, og uttrykker at den egentlige historien er klein. Musikken minner nemlig om spillmusikken man hører på gamle Nintendospill. De var imidlertid inne på flere andre forslag som for eksempel Panini Fusion.

Nintendo: Bandnavnet er inspirert av guttas favorittspill
Nintendo: Bandnavnet er inspirert av guttas favorittspill

– Vi ville ha et navn som er lett gjenkjennelig, kort og enkelt. Det hadde for eksempel vært en dårlig ide å hete Wakapashawow, sier Berget før gitaristen skyter inn at de burde lage en sang som heter nettopp dette.

Fra en kompis i Zimbabwe har Lysnes fått tilbakemelding om at navnet er kult, men at det er slang for hasj hos lokalbefolkningen der.

– Det er et navn som funker over alt, til og med Zimbabwe, sier Lysnes med et smil om munnen.

Tar med vennskapet på scenen

Gutta ønsker at lytterne og publikum skal sitte inne med en god følelse etter å ha hørt på musikken.

- Tematisk instrumentalmusikk er vel kanskje ikke det vi ser mest på topp 100-lista, men vi har trua på at dette skal gå bra, sier Fredsrud, og bandkameratene nikker bekreftende. På turne og konserter skal de ha et energisk liveshow, og publikum skal føle at de har vært med, ikke bare sett på en konsert.

-Vi ønsker å dra med oss vennskapet vårt opp på scenen, og at publikum skal kjenne på det.

Tull og disiplin

Selv om gutta er gode venner og det er store rom for tøys og tull, er det også en del struktur og disiplin i gjengen. De har laget en innholdsrik og nøye kontrakt, og om noen av punktene i denne brytes, må man betale til bandkassa.

-Det er en fin måte å få alle til å møte tidsnok, mener Berget, mens han ser på Fredsrud som allerede har betalt 400kr til kassa.

Allerede nå kan du høre introlåten til TENDO, og de slipper sin første, hele singel «Spacewalk» 18. juni. Etter det kommer det låter hver måned resten av året. Til den tid kan du følge dem på Instagram (Tendo_band), FaceBook og Spotify.

-Og kanskje snart på OnlyFans, skyter Fredsrud inn, og alle bryter ut i latter.

Powered by Labrador CMS