Gustav Fredriksen Schjem (13) synes det er utrolig viktig at Bydel Grünerløkka satser på inkluderende fritidsklubber

Gustav (13): – Det er utrolig viktig at bydelene gir tilbake til klubbene som inkluderer absolutt alle

Gustav Fredriksen Schjem spiller basketball på Centrum Tigers. Klubben holder til på nedre Grünerløkka og har nylig pusset opp flere av fasilitetene. Dette mener Fredriksen Schjem er utrolig viktig.

Publisert Sist oppdatert

Hadde aldri spilt tidligere

Gustav har vært medlem av klubben i 1,5 år, men hadde aldri spilt basketball før han meldte seg inn i Centrum Tigers. Han kommer fra en familie som har drevet med både fotball og handball, men aldri basketball. En venn tipset om klubben og fortalte om det gode miljøet, så Gustav meldte seg på.

– Det er alltid skummelt å prøve noe man aldri har gjort før, men måten jeg ble mottatt av både trenere og laget gjorde at jeg skjønte at dette var noe helt spesielt.

Unikt miljø

Gustav lyser opp når han får spørsmål om klubbkulturen i Centrum Tigers. Han forteller engasjert om hvordan alle spillere i alle aldre henger sammen i hallen, er hyggelig med hverandre og heier på hverandre. Denne kulturen står i stor kontrast til tidligere idrettsmiljø han har vært en del av, forteller han.

– Jeg spilte fotball i flere år, men trivdes ikke så godt i miljøet. Det var veldig mye press og kan virkelig ikke sammenliknes med kulturen jeg opplever at Centrum har.

ENGASJERTE SUPPORTERE: Her heier Gustav og kompisene iherdig på de eldre spillerne i Centrum Tigers

Nye fasiliteter

NYOPPUSSET KIOSK: Med et nyoppusset kjøkken kan Centrum Tigers selge mat og drikke til både spillere og supportere

Centrum Tigers, med sine 450 medlemer, søkte nylig om Grønne midler til oppussing av hallens fasiliteter. Grønne midler er en tilskuddsordning fra Oslo kommune som fordeles på de ulike bydelene. Bydel Grünerløkka innvilget Centrum Tigers søknad og klubben kunne derfor kjøpe nye møbler og kjøkkenutstyr. Dette mener daglig leder Julie Grime er en lur satsning av bydelene i Oslo.

–Det er utrolig viktig at bydelene har slike tilskudd og at klubber som Centrum Tigers får mulighet til å kunne tilby et felles møtepunkt til ungdommene i bydelen.

Et tilbud for alle

Daglig leder Julie Grim ønsker at Centrum Tigers skal være et inkluderende miljø, både sosialt- og økonomisk

Videre forteller Grim at klubben forsøker å ha et tilbud for unge i ulike situasjoner, dette både pris- og aldersmessig. Treningsavgiften er lav og treningsnivået er bredt, slik at flest mulig barn og unge skal føle seg hjemme i klubben. Grim sier at Barn under 12 år trener gratis, og at avgiften for at eldre barn også skal ha et rimelig tilbud å gå til.

– Vi jobber alltid for å ha et så inkluderende tilbud som overhode mulig, og det er noe vi så klart har tenkt å fortsette med!

Powered by Labrador CMS