Butikken Gutta på Haugen har merket litt større trykk den siste tiden.

- Kundene planlegger bedre

Prisvekst i dagligvarebutikkene påvirker de små butikkene.

Publisert Sist oppdatert

Det vakte store reaksjoner over hele landet etter at det ble klart at prisen på matvarer nok en gang økes hos de store kjedene. Det merkes hos de uavhengige matbutikkene på St. Hanshaugen.

To ganger i året oppdateres innkjøpsprisene til dagligvarebutikkene i landet. Når prisene fra matleverandørene endres, fører det som regel til høyere priser på matvarene i butikkene. Disse endringene trer i kraft 1. februar og 1. juli hvert år.

I ukene før 1. februar var det mange som reagerte på den varslede prisøkningen, som var ryktet på å ligge på hele 10 prosent. Flere lokale uavhengige matbutikker på St. Hanshaugen merker nå at kundene er urolige.

Innkjøpsprisene blir dyrere

Den populære butikken Gutta på Haugen på St. Hanshaugen er ikke underlagt de samme tidspunktene for prisforandringene, men merker likevel at innkjøpsprisene stadig øker. Det resulterer i at de også kanskje etter hvert må gjøre som de store kjedene.

- Det er mange faktorer som spiller inn når det gjelder prisendringer i butikken. Brexit gjorde for eksempel tollkostnadene for enkelte produkter langt høyere og inflasjonen nylig har gjort innkjøpsprisene våre dyrere, sier Thomas Sebastian fra Gutta på Haugen til Oslonytt.

Trafikken i butikken har ikke økt så veldig, men det han har lagt mest merke til hos kundene den siste tiden er fremfor alt en endring i måten de handler på.

- Kundene planlegger generelt handlingen mye bedre nå som det er litt urolige tider. Istedenfor mer impulsiv handling, så kommer mange med en plan om hva de skal ha, for å gjøre prislappen mer forutsigbar. Dette er en god utvikling, tror han.

Flere kunder

Også på Bislett merkes prisøkningen hos de uavhengige butikkene. Butikken 24 Timer i Thereses Gate har merket mer trafikk de siste ukene.

- Vi har nok merket en liten økning i kunder her de siste ukene. Jeg tror mange er misfornøyde med den store økningen hos de andre butikkene, sier 24 Timer-ansatte, Cristina.

Men også her vil en fremtidig prisøkning være uunngåelig.

- Vi vil gjerne tilby så bra priser som mulig, men til syvende og sist er det leverandørenes priser som bestemmer. Det er synd, mener hun.

Powered by Labrador CMS