Veiarbeid truer trafikksikkerheten

Foreldre i lokal barnehage er bekymret for trafikksikkeheten

Publisert Sist oppdatert

Bymiljøetaten jobber for øyeblikket med å oppgradere Lørenveien, foreldre med barn i den lokale barnehagen mener veiarbeidet truer trafikksikkerheten til barna.

Ble spurt om å uttale seg

Mette Grøtting er daglig leder i Brødfabrikken FUS barnehage

Mette Grøtting er daglig leder i Brødfabrikken FUS barnehage, som ligger like ved hvor veiarbeidet pågår. Etter at en lokal cafe klagde på forholdene, ble barnehagen kontaktet av Lasse Elden som er spesialkonsulent i bydel Grünerløkka. Han ba om barnehagens innspill på hvordan situasjonen påvirker deres drift.

­– Dette er jo noe som påvirker oss også, så da vi fikk henvendelsen fra Elden beskrev både jeg og flere foreldre vår bekymring for situasjonen.

Gode rutiner

UVERSIKTLIG: Her er det forvirrende skilting som hindrer sikt og truer trafikksikkerheten til barnehagebarna

Videre forteller Grøtting at barnehagen har gode rutiner, men at selv de er ekstra påpasselige nå når de skal ut på tur. Hun sier det har størst påvirkning på levering og henting av barn i rushtiden. Grunnet veiarbeidet på Lørenveien er det nå forvirrende skilting og hindret sikt for kjørende trafikanter. Dette truer trafikksikkerheten for barna som skal krysse veien.

– Vi er jo mye på tur og har gode rutiner på dette, barna er derfor trygge under vårt ansvar, men vi har måttet være ekstra obs etter at veiarbeidet ble iverksatt.

Må iverksettes tiltak

Lasse Elden som mottok bekymringsmeldingen fra nærmiljøet på Lørenveien sier at det må iverksettes tiltak for at veiarbeidet skal påvirke nærmiljøet minst mulig. Det er ikke slik at slikt arbeid skal gå utover trafikksikkerheten i området, forteller han.

– Det må iverksettes tiltak for å sikre en bedre gjennomføring av arbeidene, slik at ikke er eller er til minst mulig ulemper for omgivelsene.

Lignende henvendelser

Elden forteller at slike henvendelser kommer med jevne mellomrom og at de da kan løses på to ulike måter. Forholdet kan også løses direkte med den ansvarlige, som de som utfører arbeidene på stedet, altså entreprenørene, eller Bymiljøetaten, sier han.

– Slike saker følges opp om bydelen mottar dem, med aktuelle ansvarlige for forholdene det klages over eller henvendelsene det gjelder.

Ferdigstilles i 2023

Bymiljøetaten viser til sin informasjonsside angående byggeprosjektet. Her skrives det at arbeidet på Lørenveien startet i januar 2023 og er forventet å ferdigstilles i løpet av fjerde kvartal 2023. De svarer ikke på mulige løsninger i mellomtiden. Mette Grøtting forteller at hun håper det kan komme en mer oversiktlig skilting i mellomtiden.

Powered by Labrador CMS