Norgesnytt mener:

Flesteparten av de smittede er født mellom 2002 og 2004.

Stanser vi russefeiringen gjør vi oss en bjørnetjeneste

Vi risikerer å få tre ulike virus fra tre ulike kommuner.

Publisert

NTB melder at 170 russ er smittet, og 1300 av deres nærkontakter er satt i karantene etter torsdagens smitteutbrudd blant russen. Dette er seks prosent av befolkningen i Oslo vest.

Skummelt er det når rødrussen risikerer at vi alle må gå tilbake til rødt nivå. Dermed stopper Oslo kommune russefeiringen i fem dager. Men dét er ingen god idé.

Det er naivt å tro at Ronny Russ (18), som nettopp har skvist seg rundt i en overfylt pestbuss, skal «holde seg hjemme og unngå festing». Ronny kommer garantert til å stikke av til en av våre to smittenaboer: Bærum og Nordre Follo.

All forskning viser at en krysning mellom den indiske- og den sørafrikanske koronavarianten vil føre til katastrofe. Samtidig vet ingen forskere hva som skjer ved en krysning av Bærums, Nordre Follos og Oslos koronavirus.

Forskerne vet heller ikke hva som skjer når man blander russevirusene korona, hjernehinnebetennelse og klamydia. Trolig vil vi få en supermutant ikke engang svartedauden har sett maken til: Oslovarianten.

Så for å beskytte oss mot hoste, hodepine og den j…vla kløen, må vi opphøre russens festforbud umiddelbart. Vi må samtidig sette inn mer politi, akkurat som vi gjør før enhver demonstrasjon.

Får vi i tillegg et midlertidig forbud mot russebusser, så er russen nødt til å oppholde seg ute. Å være ute er mer smittevernvennlig enn inne. Vi risikerer at flere parker oversvømmes med snus- og ølbokser, men en ryddedugnad er alltid bedre enn en karantenedugnad.

Hvis det er noe positivt med dette, så er det første gang Oslo øst ikke får skylden for et høyere smittetall.

Powered by Labrador CMS