På plass: Kamzy Gunaratam (til høyre) gir ut goodiebags til håpefulle russ.
På plass: Kamzy Gunaratam (til høyre) gir ut goodiebags til håpefulle russ.

En hilsen til russen:- Vi vet det har vært tøft

Varaordfører Kamzy Gunaratam (AP) møtte opp i Frognerparken, for å vise sin støtte til årets russekull.

Publisert Sist oppdatert

Russen har for andre året på rad måttet la feiringen vente, takket være strenge restriksjoner, og ustabil smitte blant unge. Dette har for mange vært veldig tungt. Mai-måneden er som regel fylt med høy musikk og liv fra de unge, men i år er det nok en gang stille i gatene. Oslos varaordfører Kamzy Gunaratam og assisterende bydelsoverlege Tine Ravlo, ga på fredag ut goodiebags til russen, for å vise sin støtte.

– Smitten blant unge i de vestlige bydelene har vært relativt høye. Samtidig skal vi ha stor forståelse for hvordan pandemien har påvirket våre unge. Dager er uker, uker kjennes som måneder og måneder kjennes som år når man er så unge.

Avbildet: Varaordfører Kamzy Gunaratam (Ap)
Avbildet: Varaordfører Kamzy Gunaratam (Ap)

Det var forskjellige representanter for russestyrene på de vestlige skolene, samt utekontakter fra alle de fire bydelene, som på mandag møtte i Frognerparken. Her ble det utlevert goodiebags som inneholdt pastiller, tyggis, antibac og munnbind i rødt og blått. Bydel Frogner skriver på sin Facebook-side at goodiebagene ikke erstatter en normal russetid, men at de håper at det gir russen et lite løft i en tung tid.

– Vi fikk pratet litt om viktigheten av å holde ut, hvor viktige de er for oss som kommune, og at vi står sammen, sier Varaordføreren.

En liten Hyllest

Gunaratam skryter av Oslos bydeler igjennom denne tiden. Hun hevder at Alle bydelene har vært upåklagelige innen utadretta virksomhet når det gjelder informasjon under coronatiden, og at dette er en forlengelse av akkurat det.

Powered by Labrador CMS