STORTINGET VIL GI KOMMUNENE MER MAKT OVER FLAGG:

REGNBUEFLAGG: Regnbueflagget har nå en mulighet til å kunne henge i flaggstanga på alle offentlige plasser.

-Skeivhet bør ikke handle om politikk

Kommunal- og forvaltningskomiteen ønsker å gi kommunene mer frihet til å bruke de flaggene de ønsker på sine flaggstenger. Snart kan vi kanskje se regnbueflagget henge i toppen av flaggstangen, på alle offentlige områder.

Publisert Sist oppdatert

En av dem som gjerne skulle sett regnbueflagget på toppen av flaggstanga, er Vilde Furuhaug Westby (20).

– Jeg er selv biseksuell, og synes det er koselig at kommunen kan uttrykke støtte til dem med LGBTQ+ identitet. Det er veldig positivt.

Handler om menneskeverd

Westby ser det som en viktighet at det offentlige vesenet har grunnlag til å uttrykke støtte for grupper som er ekstra utsatt i samfunnet. Det er godt å kjenne at de har den støtten i det offentlige vesenet.

STØTTE: Westby synes det er koselig at kommunen kan vise støtte.

– Skeivhet bør ikke handle om politikk. Det handler om menneskeverd og å bli akseptert for den man er.

Hun skulle ønske at alle så på dette temaet som noe upartisk, og noe som går over partilinja.

– KrF uttrykket bekymring for at det kan bli vanskelig å ha andre meninger, men i bunn og grunn handler det om å ha aksept for folk som er annerledes. Det handler om å inkludere alle i samfunnet, sier Westby.

KrF stemmer for

KrFs representant i bystyret, Espen Andreas Hasle, er klar på at Krf kommer til å stemme for lovendringsforslaget i Stortinget.

Så det stemmer ikke at KrF har stilt seg kritisk til denne lovendringen?

– Jeg vil si at det både er sant og usant. Vi stemmer for det, men vi har ønsket enn noe mer restriktiv holdning.

Det mer restriktive forslaget er i forbindelse med arrangementer, som for eksempel pride. Krf synes det er viktig at flaggstangen primært brukes til offentlige flagg.

– Jeg skjønner poenget til den skeive bevegelsen, og at de føler mer støtte av denne lovendringen, og dette er også en av grunnene for at vi vil stemme for lovendringsforslaget, sier Hasle.

Politisk betente spørsmål

Bydelspolitikeren mener regnbueflagget i offentlige flaggstenger, kan føre til politisk betente spørsmål. Her drar han opp FRI, som er arrangør for den skeive bevegelsen, som et eksempel. – De kjemper for mangfold og et inkluderende samfunn, noe som er positivt. Samtidig så har de sin politiske plattform knyttet til enkelte ting som vi i KrF er imot. Det handler om å finne den balansen.

KrF har en restriktiv holdning til hva det flagges med og mener regjeringen ivaretar en god balanse.

Lovendringen er kanskje ikke vårt primærvalg, men vi stemmer for det i Stortinget.

Powered by Labrador CMS