FORNØYD: Mette Bodil Havrevold (84) er en av de første gjestene på Frognerbadets åpningsdag. Hun er svært fornøyd med å endelig kunne vende tilbake til bassenget.

Sjeleglad for at Frognerbadet åpnet i dag:- Det har vært et forferdelig savn at bassenget har vært stengt

Mette Bodil Havrevold (84) tok årets første morgenbad da Frognerbadet i dag åpnet for publikum.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har hatt en lykkestund, sier Mette Bodil Havrevold (84), som i morges tok årets første bad i Frognerbadet siden det stengte i høst.

Mette bor i gangavstand fra Frognerbadet, og har vært fast inventar der i mer enn 25 år.

Da hun så i går at badet skulle åpne, kastet hun seg rundt og bestilte billett med en gang.

Hun forteller at hun fem dager i uka pleier å gå hjemmefra klokken syv om morgenen i bare badetøy og badekåpe for å svømme sine faste 500 meter, i sesongen Frognerbadet holder åpent.

SOSIALT: Mette Bodil forteller at det er et fantastisk samhold mellom de faste morgenbaderne på Frognerbadet, og at de er en sosial gjeng, også utenom sesongen

– Jeg opprettholder livet med å svømme, og kjente på kroppen i dag at det var så himla deilig å være tilbake i vannet, sier 84-åringen.

Hun forteller at hun også er nestleder i Frogner Svømmeklubb. Foreningen ble dannet for ti år siden av en gruppe mosjonssvømmere som kjemper for helårssvømming på Oslo Vest.

– Det er viktig for meg å få svømme så mye som mulig for å opprettholde helsa, og å kunne svømme ute i et oppvarmet basseng om vinteren er drømmen, sier hun.

Smittevern

Åpningen skjer i henhold til smittevernreglene og gjestene må forhåndsbestille billetter til ulike tidsbolker. Disse bolkene er til faste tider hver dag, og varer i 1,5 til 2 timer.

– Dette gjør vi for å unngå kø, og redusere antall smittepunkter og for å ha kontroll på hvor mange badegjester som er inne på anlegget til enhver tid, skriver Oslo kommune på sine nettsider.

Mellom hver tidsbolk rengjøres alle kontaktflater.

SOL: Det var sol i Frognerbadet på åpningsdagen og flere gjester tok en svømmetur denne morgenen.

Badet er også delt inn i to soner, og besøkende må velge hvilken sone de vil kjøpe billetter til.

Den ene sonen er 50-meters svømmebasseng med baneinndeling og stupebasseng, og den andre sonen er 50-meters barnebasseng, plaskebasseng og sklie.

Stengte garderober

Frognerbadet opplyser om at det er nå satt opp omkledningstelt inne på området fordi garderobene er stengt.

Dette er fordi garderobene er for små til å holde dem åpne og samtidig følge smittevernreglene. Gjestende må derfor være nydusjet og ha på rene klær når de kommer til anlegget. Utedusjene skal også brukes før man bader står det i retningslinjene for bruk av badet.

Fakta om Frognerbadet

· Frognerbadet ble åpnet i 1956 og ligger i utkanten av Frognerparken

· Det er et utendørsbad med to 50-metersbasseng, plaskebasseng, sklie og stupetårn.

· Badet er kun åpent om sommeren, og vanntemperaturen er 25 grader.

· Man må nå bestille billett på forhånd for å besøke badet.

Powered by Labrador CMS