VERTINNENE

SiO arrangerer gratis 17. mai-frokost

Studentene har vist stor interesse FOR arrangementet. Tilbudet skal bidra til at flere har noe å glede seg til på nasjonaldagen.

Publisert Sist oppdatert

Studentsamskipnaden SiO arrangerer gratis 17. mai frokost til alle studenter i Oslo, Kjeller og Sandvika.

—På 17. mai er det mange som kan føle seg litt alene. Dette arrangementet skal være med på å få flere til å ha noe å glede seg til på nasjonaldagen, sier Vilde Christine Sollien, delprosjektleder for kommunikasjon av tiltakspakken for studenter.

Studentene vil få utdelt frokostkurver med blant annet brød, pålegg, frukt og alkoholfrie bobler. I tillegg vil studentene få et teppe, antibac og søppelpose.

FROKOSTKURV

—Det vil bli delt ut 20 frokostkurver til studentene. I tillegg vil vi dele ut 2500 is til de ulike studentbyene, og er en heldig kan det også dukke opp et korps, sier Sollien.

Tanken er at studentene skal finne seg en egnet plass rundt Kringsjå eller Sognsvann, etter utleveringen av frokostkurven. Utleveringen blir gjennomført på ulike tidspunkter og med en god køordning. Alle studentene vil også få beskjed om å holde god avstand og alltid opptre i henhold til smittevernstiltakene.

— Over all forventning

ORGANISERING

Påmeldingen til arrangementet ble fullbooket, torsdag 13 mai, med en kapasitet på 120 deltakere. Studentene blir delt inn i grupper, på opptil seks personer.

—Det er tre ting som vektlegges da det settes sammen grupper. Det er språk, bosted og alder, sier Sollien.

Flere internasjonale studenter har også meldt interesse for arrangementet. Gruppeinndelingen skal gjøre det best mulig for alle studentene.

— Tilbudet gir de internasjonale studentene en større mulighet til å skape et nettverk, samtidig som det er en fin mulighet til å ta del i den norske 17. mai feiringen, sier Sollien

Midlene til å gjennomføre 17. mai frokosten kommer fra tiltakspakken for studenter, som ble innvilget fra kunnskapsdepartementet til de ulike samskipnadene tidligere i år. Målet med tiltakspakken er blant annet å skape sosiale lavterskeltilbud for studentene.

Kan forebyggende ensomhet

Kommunikasjonssjef i Mental Helse Ungdom Line Toft, er positiv til 17. mai frokosten arrangert av SiO.

—Jeg synes det er et superfint tilbud. Studentene får muligheten til å bygge nye relasjoner og vennskap. Å bygge relasjoner og vennskap kan være med på å forebygge psykiske lidelser og ensomhet, sier Toft.

Under pandemien er det flere unge som har følt ekstra på ensomheten.

Tilbyr hjelpechat

Mental Helse Ungdom er en frivillig organisasjon som blant annet jobber for at barn og unge i Norge skal ha en så god psykisk helse som mulig. Organisasjonen tilbyr alle mellom 18-36 år en å snakke med via blant annet hjelpechatten.

—Vi får mest henvendelser om ensomhet og mørke tanker. Dette kommer i størst grad fra aldersgruppen 18-24 år, sier Toft.

Konsekvensen av ensomhet kan bli alvorlig.

—De vil variere fra person til person. Allikevel kan ensomhet føre til en mild depresjon eller alvorlig depresjon etter hvordan utviklingen er hos personen, sier Toft.

Her kan du kontakte hjelpechatten om du ønsker noen å snakke med.

Powered by Labrador CMS