Fornøyd: Det var en blid og fornøyd Kristoffersen som stilte til intervju etter det 70 minutter lange showet.

Aktuell med skamløst soloshow

Denne helgen arrangerer Jan Tore Kristoffersen soloshow på Nieu Scene tre dager på rad. Showet er en blanding av sårbarhet og skamløs humor.

Publisert Sist oppdatert

Jan Tore Kristoffersen er for tiden aktuell med sitt nye soloshow "Ingenting å tape". 8., 9. og 10. februar viser han frem showet sitt på Nieu Scene i Oslo. Jan Tore har vært komiker på ulike scener rundt om i det norske land i over 14 år.

Men han har aldri stått på scenen med sitt helt egne soloshow. 

Før showene i Oslo har han allerede hatt 18 opptredener i Bergen. Bergens Tidene ga showet terningkast fem i sin anmeldelse. 

– Jeg har vært standup-komiker i 14 år. Så jeg tenkte at nå er det på tide med et eget show. Da jeg mistet jobben som arkitekt tenkte jeg enkelt og greit, jeg har ingenting å tape, sier Kristoffersen etter helgens første show. 

Det er nettopp dette han innleder hele showet med. En enkel gutt fra Loddefjord i Bergen som ble arkitekt og jobbet som standup-komiker på siden. Nå har han kun komikerkarrieren å lene seg på.

Gudfaren

Regien på showet er laget av Christoffer Schjelderup. Kristoffersen prater varmt om samarbeidet mellom disse to. 

– Samarbeidet med Christoffer har vært veldig bra. Han er jo liksom gudfaren av standup i Bergen. Jeg og han funker veldig bra, han får ut det beste av meg. Og det er jo nettopp det en regissør skal gjøre. Uten regi tror jeg det hadde blitt vesentlig dårligere, sier han. 

Stemning: Det var lunefull stemning i lokalene på Nieu etter showet.

Det var et tilnærmet fullsatt Nieu Scene. Til tross for at komikerkollega fra Bergen, og oppvarmer for kvelden, Ole Soo, kunne ha det gøy på Kristoffersens bekostning da det ble fjernet noen tomme klappstoler like før showets start.

En av de som hadde valgt å vie den kalde vinterkvelden til standup var Andreas Bjerke. Han hadde hørt om Kristoffersen, men aldri sett han live.

– Jeg syntes det var veldig morsomt. Det er gøy når man må tenke seg om i ett sekund, men deretter kan le av en veldig godt laget, og gjennomtenkt vits. Noen av vitsene var nesten litt for drøye etter min smak. Men jeg koste meg, sier Bjerke. 

Øl: Flere av gjestene koste seg med noe godt i glasset både før, under og etter showet.

– Nesten rørende

Bjerke hadde tatt turen med en noen kompiser får å se showet. Blant det resterende av publikum var det en fin blanding i både alder og av kjønn. I tillegg var det flere andre profilerte komikere å se rundt om i lokalene. 

Kristoffersen forteller at showene i Bergen gikk veldig bra og ga mersmak. 

– Jeg hadde ikke tatt med showet videre ut i landet hvis det ikke gikk bra i Bergen. Det er ikke noe vits å spre drit, ler han. 

Kristoffersen roser sine medsammensvorne komikere i arbeidet og innsatsen de har lagt ned i å hjelpe han med promotering av showet.  

– Jeg har fått en enorm dra-hjelp av de andre komikerne. Hadde det ikke vært for de hadde jeg sikkert solgt tre billetter. Det er fett, nesten rørende, sier Kristoffersen.

Ettersom at det er første gang han turnerer med sitt egne show innrømmer han at han har kjent på et større press enn tidligere. 

– Man blir jo mer nervøs da. På Latter for eksempel så er det hvert fall andre som kan "øse den båten" før den går ned, avslutter han.

Powered by Labrador CMS