DEAD POETS: Assisterende sjef Kent Van Pham.

Medlemsbasert-klubb i Storgata oppdaget stort behov – Endret aldersgrense 

I høst åpnet Dead Poets dørene i storgata 37. Nå har de endret aldersgrense fra 20 til 18 år.

Publisert Sist oppdatert

Den medlemsbaserte klubben i Storgata er en del av satsingen til We Come In Peace. Selskapet står bak flere utesteder i Oslo som blant annet Generasjonsbaren, Casablanca og Håndslag - som alle ligger i området. 

Styreformann og kreativ leder i We Come In Peace sa til Universitas i 2022 at konseptet er inspirert av filmen Dead Poets Society. De ønsket å lage en klubb og et felleskap som kan fylles med innhold som målgruppen selv skaper. Alt fra kunst, musikk og poesi. 

Etter åpningen i høst, har ukene vært fylt med arrangementer som konserter og utstillinger. Ifølge assisterende sjef Kent Van Pham, har tiden etter åpningen vært veldig bra for klubbhuset.

Stort behov

– Vi visste at dette var et konsept det var behov for, og vi hadde veldig troa, sier Pham. 

Dead Poets kommuniserer for øyeblikket med omtrent 3.000 medlemmer og interesserte. Man kan både være medlem fast, eller kjøpe 24-timers-pass. 

Pham forteller at hvem som helst kan bli medlem, og bakgrunnen for å sende inn søknad er kun for å bli kjent med medlemmer og tilrettelegge deres behov.

– Slik merket vi at det fantes et behov for unge under 20 år også. Vi startet med å ha 20 års-grense, men vi har nå satt den ned til 18. Det er fordi vi ser at det er et behov for et kult sted, også for de som er 18-19 år, forteller han.

Det har de fått god respons på. Han forteller at både tall på besøkende og medlemmer øker mer og mer for hver uke. 

Han er selvsikker på at konseptet begynner å bli en merkevare, og at folk begynner å forstå hva Dead Poets er. Men selve konseptet har også vært en utfordring.

– Jeg tror den største utfordringen er at hele konseptet er så nytt. Medlemsbasert klubb er liksom noe som ikke finnes. Det er veldig ukjent for mange. Jeg tror generelt i Oslo, kanskje overalt, er det skummelt å gå inn i noe man ikke vet helt hva er. Men vi opplever nå at Dead Poets har blitt en snakkis, og da er det mye lettere for folk å skjønne hva det er, sier Pham.

Målet fremover er først og fremst å skape aktivitet, men også å få inn nye folk til Storgata. 

Han forteller at forhåpentligvis i fremtiden har Dead Poets nok kreative sjeler til at medlemmene selv skaper de ukentlige aktivitetene.

Spent

Amalie Kartnes (22) har flere ganger benyttet seg av klubbhuset i Storgata etter åpningen. Etter nylig fullført studie jobber hun nå fulltid i Oslo.

Kartnes tror hun hadde benyttet seg i større grad av tilbudet om hun var student, men tar seg gjerne en tur på Dead Poets for en drink eller to.

– Jeg er ikke medlem da, jeg benytter meg ikke nok av det for å kunne være det. Hadde jeg bodd i Oslo, eller vært student her, hadde jeg brukt det mer. Men for øyeblikket benytter jeg meg av dagspass-ordningen, sier hun.

Siden hun kun bruker klubben som utested, har hun delte meninger om hva hun synes om den nylige aldersgrense-endringen. 

– Man merker fort hvis det er en yngre aldersgruppe på et utested, men samtidig synes jeg det er litt fint for da har de unge flere steder å dra. Det er ikke mye av det i Oslo, men jeg er litt spent på hvordan det vil påvirke eventene, forteller Kartnes.

Powered by Labrador CMS