Feststemning: På Grünerløkka var det full fest og god stemning.

17. mai på Grünerløkka

Etter et par år med amputert feiring var det endelig en vanlig 17 mai-feiring igjen. På Grünerløkka var det feststemte mennesker så langt øyet kunne se.

Publisert

På nasjonaldagen, mange nordmenns favoritt-dag, var det mange som hadde tatt turen til Grünerløkka. Fra Birkelunden og nedover mot Schous plass var det masse folk i gatene og på serveringsstedene. Endelig kunne vi kle oss i dress og bunad igjen, og feire nasjonaldagen som vi pleier.

Etter to år med restriksjoner var det endelig mulig å feire uten kohorter, antallsbegrensninger og avstandsregler, til manges store glede. Foreldre og besteforeldre fikk se barna gå i tog igjen, og endelig føltes alt som normalt igjen.

Mange kjente likevel på en stressfaktor dagen før, da et uvanlig tilfelle skulle oppstå.

Betalingstrøbbel

Det var mange som var nervøse dagen før dagen, da bankterminalene streiket over hele landet. Det var lange køer ved hver minibank på hele Grünerløkka, hvor folk skulle ta ut penger for å kjøpe nødvendige varer til 17. mai. Meny Ringnes Park og vinmonopolet på Alexander Kiellands plass var stappfulle da bankterminalene var oppe igjen i halv 2 tiden mandag.

Sebastian Løwe Håkonsen, ansatt på Meny, kunne fortelle om en hektisk periode i butikken.

- Det var kaos en periode. Det er ikke like vanlig at folk har kontanter lenger og det merket vi i dette tilfellet. Når bankterminalene var oppe og gikk igjen stormet det folk hit. Det var nesten kø fra den ene til den andre enden av butikken i alle kassene våres, sier Håkonsen.

God stemning på ´´Løkka´´

Fra Birkelunden og ned mot Schous Plass var gatene smekkfulle av mennesker i godt humør. I det fine været satt mange ute og nøt god mat og drikke nedover Thorvald Meyers gate.

En av de som hadde funnet seg sitteplass ute var en smørblid Andreas Hjelpdahl. Han og vennegjengen satt utenfor Los Tacos med en øl og god mat.

- Det er deilig å endelig kunne være så mange man vil og slippe å tenke på kohorter og andre restriksjoner. Det har vært noen kjipe feiringer de siste årene og det er mange begivenheter og arrangementer man har gått glipp av. Været er også omtrent så bra som man kunne ønske, så dette har vært en strålende nasjonaldag så langt, sier Andreas, og legger til:

- Den eneste ulempen er jobb i morgen, men jeg så vi har fri 18. mai de neste tre årene, så jeg gleder meg allerede til neste år.

Bjørn Erik Aass befant seg også på Grünerløkka på 17. mai. Han jobber vanligvis i Forsvaret i Rena, men tok turen til Oslo for å feire grunnlovsdagen. Han, i likhet med de fleste andre, synes det var hyggelig med masse folk og 17 mai-tog igjen.

- For foreldre, besteforeldre og ikke minst barna er 17 mai-togene et av høydepunktene. Det har vært en tradisjon i mange år, så det har vært veldig synd at det har utgått de siste årene. Det er en hyggelig start på dagen før man kan gjøre andre ting. Jeg syns også vi fortjente det fine været i år, slik at man kan være ute å møte andre folk igjen. Det har jeg savnet, sier han.

Powered by Labrador CMS