TIDLIG: I de tidlige morgentimene fra helga har folk begynt å strømme til parken, klare for en dag med sol og samvær.

Helgeliv i Stensparken

Kan det bli bedre?

Publisert

Stensparken på St. Hanshaugen har blitt et populært samlingssted for byens innbyggere nå som våren har begynt å vise seg. Solen omfavner parken, og den pulserer av liv når folk flokker seg ut for å nyte solen etter travle arbeidsdager eller for å ta en etterlengtet pause fra eksamenspresset.

Liv i parken

Parken fremstår som et pulserende knutepunkt for et mangfold av aktiviteter. Her samles familier ved grillene, vennegjenger møtes, og enkelte søker ro under skyggene av treet. Stemningen preges av en kollektiv atmosfære av glede og fellesskap.

Solsikker helg

For de som planlegger utendørsaktiviteter, er det alltid nyttig å ha oversikt over været. Den kommende uken ser lovende ut med generelt delvis skyet vær og behagelige temperaturer.

  • Fredag 17. mai: Klart vær om natten og morgenen, med lettskyet vær på ettermiddagen og kvelden. En ideell dag for feiring med forventede 23 grader.
  • Lørdag 18. mai: Været preges av klarhet om natten, lettskyet vær om morgenen, og delvis skyet vær om ettermiddagen og kvelden. Temperaturene forblir stabile, med en maksimumstemperatur på 23°C og minimumstemperatur på 13°C. Vinden holder seg moderat med en hastighet på 3 m/s.

  • Søndag 19. mai: Natten og morgenen er preget av lettskyet vær, mens ettermiddagen og kvelden byr på delvis skyet himmel. Temperaturene forblir stabile, med en maksimumstemperatur på 23°C og minimumstemperatur på 14°C. Vinden blåser moderat med en hastighet på 3 m/s.

HELGEBESØK: Stina og Ine Sofie har dratt fra Trondheim og Tønsberg med Oslo som knutepunkt.

Bare å nyte

PARK-KOS: Silje og Anna Celine nyter været før eksamen.

Silje Hjertø og Anna Celine Holtan har tatt turen til parken for å sole seg og ta det med ro, spesielt med tanke på de kommende eksamenene. Været beskrives som etterlengtet, etter det som har vært en altfor lang og kald vinter.

De setter pris på at parken ligger i nærheten og fordelene den gir, inkludert en åpen kafé og tilgjengelige kollektivtransportforbindelser og toaletter. Selv om det ikke er like travelt som i større parker, foretrekker de den mer avslappende stemningen i Stensparken.

- Det er ikke like mye folk her som i Frognerparken eller de andre større parkene, da er det litt kjekkere å bevege seg rundt, sier Hjertø.

Planlegger dere årets første bad i dag?

- Været er deilig, og det hadde passet perfekt i denne varmen. Men jeg tror jeg venter litt, forteller Holtan.

I Stensparken møter OsloNytt flere mennesker som nyter solen og fellesskapet. Noen har tatt seg fri fra eksamenslesingen, mens andre har tatt seg en helgetur til Oslo for å nyte været.

FOLKET I PARKEN: Flere har tatt turen langveis fra.

Powered by Labrador CMS