Det palestinske flagget var å se flere steder på Youngstorget 1.mai

1.mai for Palestina

1.mai arrangerte Palestinakomiteen sin årlige frokost på Frivillighetshuset på Tøyen. I år resulterte det i rekordoppmøte.

Publisert Sist oppdatert

Rekordoppmøte

I syvende etasje på Frivillighetshuset er det folksomt denne onsdagsmorgenen. Store som små har samlet seg rundt langbordene. Veggene er dekorert med palestinske flagg, og frokostbordet bugner av medbrakt mat. I dag skal de oppmøtte gå i samlet tog til Youngstorget, med flagg og paroler. Palestinakomiteen arrangerer frokost hvert år, men aldri har de hatt så mange oppmøtte som i dag. 

Viser solidaritet

iGamleOslo møter familiene Owdah og Mahmoud. De har palestinske røtter, og er i dag på 1.mai-frokost på Frivillighetshuset for første gang. Familiene har deltatt i flere av demonstrasjonene her i Oslo, de forteller at oppmøte bare øker for hver gang. 

–Folket i Gaza har sett at folk demonstrerer og bryr seg, det gir en ekstra motivasjon til å fortsette å vise solidaritet, sier de.

Hvorfor føler dere at det er ekstra viktig å delta her i år?

– Vi mener dette er en viktig sak som vi vil være med å fremme. Konflikten var for mange en glemt konflikt frem til 7.oktober. Vi har et hjerte for folket i Gaza, og det eneste vi får gjort er å vise vår støtte og solidaritet.

De tenker arrangementer som dette bidrar til å skape bevissthet blant befolkningen, noe som igjen kan være med å bidra til å endre Norge sin holdning til Israel. 

Familiene håper på masse folk sammen med de i toget i dag.

 

Familiene Owdah og Mahmoud deltar på 1.mai-frokost på Frivillighetshuset for første gang
Veggene er dekorert med flagg

Nede på Youngstorget begynner det å fylle seg opp tidlig. De som skal delta i toget har stilt seg opp på sine plasser, og bakerst i toget finner vi veivende palestinske flagg, paroler og et flere meter stort flagg som de bærer mellom seg. LO-leder Peggy Hessen Følsvik innleder sin tale på Youngstorget denne formiddagen, ved å vise sin støtte til folket i Gaza. 

Solen skinte, og mange tok turen til Youngstorget 1.mai
Powered by Labrador CMS