ONLINE TRENING: Daglig holder instruktørene, som Lene Henriksen, treningstimer via strømtjenesten Zoom. Foreløpig er treningen åpen for alle.
ONLINE TRENING: Daglig holder instruktørene, som Lene Henriksen, treningstimer via strømtjenesten Zoom. Foreløpig er treningen åpen for alle.

Denne treningstrenden vil dominere i 2021

Årets treningstrend er mer tilgjengelig enn noen gang. Men er trenden kommet for å bli?

Publisert Sist oppdatert

Hvert år vurderer organisasjonen, The American College of Sports Medicine (ACSM), hvilke treningstrender som trolig vil herjere i det nye året. I 2021 er det fjern trening, eller trening via tjenester som Zoom, som topper listen.

Eirik Østreng Gudbrandsen og Torbjørn Fritzen i gang med utdeling av treningsutstyr til medlemmene. Utstyret kan brukes i enkelte treningstimer via zoom.
Eirik Østreng Gudbrandsen og Torbjørn Fritzen i gang med utdeling av treningsutstyr til medlemmene. Utstyret kan brukes i enkelte treningstimer via zoom.

Torbjørn Fritzen, leder og medeier av Vest Helse og Trening i Bærum, er helt enig og har tro på årets treningstrend. Frizen sitt treningssenter, er et av få som tilbyr dette på Østlandsområdet.

—Jeg tror du har en "edge" dersom du har online trening som et tillegg til den fysiske treningen på et treningssenter, sier Fritzen.

ACSMs Helth & Fitness Journal forklarer i artikkelen deres, at på grunn av Covid situasjonen har online trening og virituell trening fått plass blant årets treningstrender. Online trening skal derfor være utviklet, spesielt for hjemmeopplevelsen.

Her kan du lese hele artikkelen til ACSMs Helth & Fitness Journal.

Under utvikling

—Min plan er at online treningen skal bli så god, at vi kan tilby rene online medlemskap i fremtiden, sier Fritzen.

Valgfriheten og tilgjengeligheten passer godt inn i en travel hverdag.

—Du kan trene på ferie, på hytta, men også hjemme, om treningstimen på treningssenteret er fullbooket. Man kan på den måten ha med seg treningsenteret over alt, sier Fritzen.

Treningssenteret, legger opp ulik type hjemmetrening hver dag.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Tilpasset hjemmetrening

Online trening har tatt av, etter at flere treningssentre har måttet stenge dørene. Den digitale løsningen er tilpasset hjemmetrening, og er med på å opprettholde den daglige aktiviteten i mange hjem.

Tilde Helen Myrbø bruker online trening flere ganger i uken.

—Jeg synes det er veldig bra at jeg kan gjennomføre gode treningsøkter uten å måtte møte opp på et treningssenter, sier Myrbø.

Det er mange positive sider ved online trening. Dette kan gjøre at trenden er kommet for å bli.

—Tanken på å betale for et medlemskap man ikke kan bruke fordi man er bortreist, kan gjøre at jeg får dårlig samvittighet. Det trenger jeg ikke lenger å ha, fordi jeg kan delta på treningstimer over nettet, sier Myrbø.

Topp 10 treningstrender 2021

  1. Online trening
  2. Bærbar treningsteknologi (treningsklokker)
  3. Egenvektstrening
  4. Utendørsaktiviteter
  5. HIIT
  6. Virituell trening
  7. Trening som medisin
  8. Styrketrening med frivekter
  9. Trening tilpasset eldre
  10. Trening med personlig trener

Kilde: The American College of Sports Medicine

Powered by Labrador CMS