GLEDER SEG: Karina Sætersdal Nilssen og hennes to barn gleder seg til å komme i gang med lokallaget.

Miljøagentene har kommet til Bislett og Adamstuen: – De vet allerede at palmeolje er «fyfy»

Etter lokalt engasjement ble Miljøagentenes lokallag på Bislett og Adamstuen opprettet onsdag 19. mai.

Publisert Sist oppdatert

Fakta om Miljøagentene:

  • Miljøagentene er barnas miljøvernorganisasjon, og er politisk uavhengig.
  • Kun barn opp til 16 år kan være medlemmer.
  • Organisasjonen har titusen medlemmer i Norge, totusen i Oslo.
  • I dag finnes det rundt over 60 lokallag i Norge, hvor 10 av dem er i Oslo.
  • Lokallagene i Oslo varierer i størrelse. De kan ha tilknytning til skolekretser eller gå over flere bydeler.

Kilde: miljøagentene.no

Oppstartsmøtet ble avholdt digitalt onsdag kveld, hvor tre barn, én forelder og en representant fra Miljøagentenes hovedkvarter i Oslo.

Initiativtakeren til det nyoppstartede lokallaget er Karina Sætersdal Nilssen. Hun sitter i lokallagets styre som voksenkontakt. Nå håper hun at flere i bydelen vil være med.

– Vi ønsket å møte andre med et miljøengasjement siden vi flyttet til Adamstuen i november. Å lage et lokallag kan gjøre det litt enklere å få utvidet nettverket vårt, forteller Karina.

Hun tror det vil være lettere å få med seg folk når man arrangerer det gjennom et lokallag.

– Jeg og barna har tidligere invitert til søppelplukking i nabolaget, men ingen har møtt opp. Derfor tror jeg det blir lettere nå gjennom Miljøagentene.

Barna bestemmer

Selv om Karinas to barn bare går i barnehagen, har de allerede rukket å være Miljøagenter i Linderud. De er begge opptatt av miljø.

– De vet allerede at palmeolje er «fyfy». Ingen i barnehagen deres er miljøagenter, så jeg tror de ønsker å bli kjent med andre barn som tenker på miljøet, forteller mamma Karina.

DYRKING: Barna i lokallaget ønsker også å starte med dyrking. Karina og barna har allerede plantet paprika og bønner.

Selv om lokallaget ikke har hatt noen offisielle møter etter oppstartsmøtet, er det allerede planlagt en rekke aktiviteter fremover. Hvilke som skal gjennomføres og prioriteres er det barna selv om bestemmer.

Dette er noen av aktivitetene barna foreslo på oppstartsmøtet:

  • Arrangere søppelplukking, eventuelt lage noe av det man plukker.
  • Dra på museum for å lære.
  • Tegne og male.
  • Snekre fuglekasser og lage biehotell.
  • Represjon av ødelagte kosedyr.

– Det vil bli laget en Facebookside for lokallaget om kort tid. Her kan folk følge med på det vi gjør og arrangementer, forteller initiativtaker Karina.

Stort engasjement

FAVORITTBOK: Barna på møtet var glad i å lese bøker om miljø. En bok alle tre trakk frem var Grønne Greier.

Ansvarlig for oppstartsmøtet var Marte Randby Steinskog, organisasjonsrådgiver i Miljøagentene. Hun vil bistå lokallaget nå i starten.

– Vi kommer til å følge opp litt tettere helt i starten, med oppretting av bankkonto og andre administrative oppgaver sammen med voksenkontakten. Ellers er lokallagene selvstyrt. Det er barna i lokallaget som med hjelp fra frivillige voksne, bestemmer og gjennomfører det meste av aktivitet, sier Steinskog.

Lokallaget på Bislett og Adamstuen ble Oslos tiende lokallag. Steinskog sier at er stor interesse for å bli Miljøagent, men at det har vært mindre aktivitet det siste året. Hun er likevel positiv.

– Alle lokallagene har hatt årsmøte eller oppstartsmøte, hvor aktiviteter for resten av året er planlagt. Det kommer nok til å bli mer aktivitet fremover.

Selv om aktiviteten har vært mindre det siste året, er det likevel lokallag som har arrangert sosiale treff på en smittevennlig måte.

– Quiz og natursti er blitt vanlig, særlig nå når man må treffes ute. Det er også veldig mange som er opptatt av å plukke søppel ute, avslutter Steinskog.

Powered by Labrador CMS