Operastranden på hundre meter åpner 2. juli.

Kan denne stranden splitte østkanten i to?

Det tror Rødt Gamle Oslo, men de tar feil.

Publisert

KOMMENTAR: Bjørvika har Munchmuseet, Grønland har Torget. Bjørvika får badestrand, mens Grønland får enda flere kebabsjapper.

Urettferdig?

Ja, mener Rødt, fordi “Stranden er ment for den rikere befolkningen av Gamle Oslo.” Så du med bikini til under tusenlappen, hold deg unna.

Nei da, forhåpentligvis tar ikke ungdommen med seg klespresset fra skolen til stranden. Operastranden blir gratis. Du finner heller ingen VIP-plasser på Finn.no.

Rødt mener stranden er utilgjengelig for Grønland og Tøyen. De peker på jernbanesporene – det fysiske skillet mellom Fatima Utlending og Kari Nordmann.

Partiet burde heller ta seg en tur på gangbroen Akrobaten. Den kutter fire minutter av den tidligere ruten fra Grønland til Operaen. Vandringen tar derfor 11 minutter til sammen, og tre av dem foregår på broen som i dag har en prislapp på 160 millioner kroner.

Rødt ga ikke annet enn grønt lys for broprosjektet. Riktignok er stranden 40 millioner kroner dyrere, men Akrobaten er dobbel så lang!

Noe annet som koster penger, er leilighetene ovenfor stranden. Mange av disse eies fra skatteparadis, og det er de samme bolig-baronene som driver årets heteste koronabusiness: tjene millioner av kroner for å la leilighetene sine stå tomme.

I de leilighetene som ikke står tomme, bor Gamle Oslos mest pengerike og melaninfattige finansgutter.

Og tror du virkelig gutta fra Exit bader på en offentlig strand med tarmbakterier?

Det tror ikke jeg heller. Derfor er sannsynligheten liten for at Bjørvika har stor nok befolkning til å okkupere stranden.

Vann for alle mann

Bjørvikas beboere klager allerede over støy fra de som bader der om kvelden. Derfor påstår Rødt at stranden blir mindre tilgjengelig fordi det sannsynligvis ikke blir lov til å bade der om kvelden.

Hvem er det som bader etter barne-tv?

Jo, fyllikene og andre festløver. Ikke bare støyer de, men de står også for to av tre drukningsulykker. Derfor kan badereglene potensielt redde både liv og søvn.

Gamle Oslos tiåringer har også en stor sannsynlighet for å drukne. De er Oslos dårligste svømmere, og kun 34 prosent av dem klarer å svømme 200 meter eller mer. Flaks at stranden bare er 100 meter lang.

Men nå, for første gang i Norges historie, lages en badeplass der deler av strandens bunn er grunn. Grønlands minoritetsbarn, som sliter aller mest med svømmingen, får endelig en ny arena å øve på.

Nå kan ungdommene som ikke flyter, endelig bli med på alle badetreffene. Nå kan de droppe både redningsvest og armringer!

Og derfor vil Operastranden bli Norges mest inkluderende badeplass i årene som kommer. Jeg ville fortsatt lært meg å svømme da, fordi vannet i grunne bassenger ofte blir gult og lunkent.

Sees på stranden’a, Rødt!

Powered by Labrador CMS