Inngangen til kirkens bymisjon sitt skattekammer på St. Hanshaugen

Aktiv hverdag uten høy prislapp

Kirkens Bymisjon sørger for at barn og voksne i Oslo kan låne sportsutstyr og delta i aktiviteter, uavhengig av økonomi.

Publisert

Kirkens bymisjon er en organisasjon som bidrar til å bekjempe sosiale ulikheter i samfunnet. Skattekammeret er en av deres mange tilbud, og her kan alle komme innom å låne utstyr til diverse aktiviteter. Deres visjon er at barn og unge skal ha mulighet til en aktiv hverdag uten at prislappen ekskluderer fra deltagelse. Voksene over 18 år kan også låne utstyr til en rimelig pris. 

Mangfoldig tilbud

I Oslo finnes det tre skattekammere rundt om i byen. Et av disse holder til i Ullevållsveien 39 på St.Hanshaugen.

Kristian Randen er prosjektleder for skattekammeret Oslo. Han forteller at skattekammeret ikke bare låner ut utstyr. 

-Vi arrangerer også gratis aktiviteter som gjennomføres regelmessig gjennom hele året, men med ekstra trykk på skoleferiene da de vet at dette kan være krevende perioder for barnefamilier, sier Randen.

Randen forteller videre at de også har faste lavterskeltilbud på de forskjellige skattekammerne i Oslo. Dette varierer fra skattekammer til skattekammer. Disse kan for eksempel være matlaging, perling, spill og gaming osv som arrangeres etter skoletid.

- På bydel St. Hanshaugen har vi svømmetrening for 5. og 6. klasse en dag i uka på Møllergata skole, samt svømmetrening for ukrainske flyktninger. I vinterferien skal vi også arrangere tur til Tryvann, rush trampolinepark og en utedag på skøyter, sier han.

Åpent for alle

Skattekammeret på St. Hanshaugen er åpent for alle i hele Oslo. Randen sier at de fleste som benytter seg av tilbudet her er lokalbefolkningen i bydelen, samt de som trenger det mest. Han opplever ikke at de som benytter seg av dette tilbudet nødvendigvis benytter seg av andre tilbud som kirkens bymisjon har, men at de som kommer hit i all hovedsak kun ønsker å låne utstyr eller delta på aktiviteter.

- Mange som kommer hit er også miljøbevviste som ikke ønsker å kjøpe nye skisko til barna hver gang de går opp en størrelse, samt de som ønsker å prøve ut utstyr før de eventuelt kjøper eget, forteller han.

Han forteller videre at de har rundt 5000 utlånte enheter her, og mellom 1500-2000 personer innom i året. 

Kald vinter

Vinteren i år har vært lang og kald, og det har vært mange muligheter til diverse vinteraktiviteter ute. Likevel sier Randen at de ikke har hatt en unormal økning i antall besøkende.

- Det har vært ganske stabilt, men det har vært iskaldt så det er nok grunnen til at vi ikke har ikke hatt den samme økningen som vi har sett ved tidligere gode vintere. Folk flest har nok vegra seg litt for å gå ut, men vi har hatt en normal og jevn pågang, sier han.

Oppfordring

Kontorleder Marit Lindemark ved Ila barneskole forteller at de skal ha vinteraktivitetsdag allerede neste uke. På skolen har de fått låne en henger av FRIGO med utstyr som de skal ha stående på stedet hvor de arrangerer skiturer.

Lindemark sier videre at de imidlertid har anbefalt de elevene som trenger å låne annet skiutstyr eller skøyter om å henvende seg til skattekammeret eller BUA.

Powered by Labrador CMS