IØYNEFALLENDE: Benkene på Regnbueplassen utenfor Stortinget lyser opp en ellers nøytral Karl Johan.

Alle skal med - LHBTIQ+ i fokus

Bydelsutvalget på St.Hanshaugen publiserte i mars en lokal handlingsplan med fokus på LHBTIQ+. - Det burde være en selvfølge i 2022, mener Henrik Ingebrethsen (22).

Handlingsplanen har 3 mål:

1. Gi opplæring og økt kompetanse om kjønn-,

kjønnsuttrykk- og seksualitetsmangfold.

2. Inkludering og vern om diskriminering.

3. Synliggjøring og feiring av det skeive Oslo.

Så hva betyr LHBTIQ+?

PRIDE: Det populære, internasjonale Pride-flagget tas flittig i bruk for å pynte Oslo.

Betegnelsen omfatter lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, intersex og queer. En minoritet som har vært undertrykt og diskriminert i lang tid, men som blir mer og mer akseptert for hver dag.

Enstemmig vedtatt

Organisert opplæring rundt LHBTIQ+ har vært svært mangelfull. Endelig skal det gjøres noe med. Bydelsutvalget vedtok enstemmig at opplæringen blant annet skal omfatte kurs, foredrag, øvelser, verktøy og veiledning for inkluderende språkbruk.

Dette prioriteres til ansatte innenfor skole, helsevesenet og eldreomsorg. Synliggjøring av Pride er også nevnt, i tillegg til verning mot diskriminering, hatefulle ytringer og homofobi.

Bydelen skal ha tett samarbeid med ulike organisasjoner. En av dem er rus- og kriminalitetsforebyggeren ”Salto”. Dette skal føre til økt fokus på kriminalitet og trakassering på internett mot homofile. Særlig gjelder dette for unge skeive.

Tryggere å være seg selv

Handlingsplanen vil trolig både være gunstig og skape tryggere rammer. Dette er det flere som setter pris på.

PÅ TIDE: Henrik mener at handlingsplanen har flere gode punkter, men at fokus på minoriteters rettigheter burde være en selvfølge i 2022.

- Fint at noe så viktig som dette blir satt lys på. Kult at en bydel som St.Hanshaugen går fremst i marsjen for dette, mener Henrik Ingebrethsen (22), student.

Hovedmålet er at tiltakene skal føre til en varmere og mer aksepterende bydel. For å sikre at alle og enhver føler seg ivaretatt, skulle det bare mangle at slike tiltak iversettes.

St.Hanshaugen tar et stort, fargerikt steg i riktig retning.

Powered by Labrador CMS