Foto:

Alle snakker sant på Edderkoppen scene

Årets revy "Alle snakker sant" fra Munch videregående skole settes opp på Edderkoppen scene 7-11 januar. I Budstikka sin anmeldelse av premieren ble revyen gitt terningkast 6.

Publisert Sist oppdatert

Edvard Munch videregående sin elevproduserte revy har hatt elevene i arbeid siden før sommerferien. Revyen inkluderer alle kull og linjer på skolen, og debuterer derfor med mange ferske skuespillere og sangere. Una Brustad (18) og Astrid Langseth (18) er to av tre revysjefer dette året, og forteller at det ikke bare er selve opptredenen som har vært i fokus.

-Det er mye som må gjøres før vi kan begynne. Vi har samlet inn penger, jobbet med det sosiale og holdt auditioner, forteller Una Brustad.

Revysjefene ble valgt av fjorårets revysjefer, og har hatt tett forhold til dem gjennom hele prosessen. Årets revy handler om sannhet, og er både politisk og kritisk. Målet er å få publikum til å tenke. Dette gjør de i form av flere sketsjer, dansenumre, musikalske innspill og fellesnumre.

Foto:

Går for å bli årets revy

Revyen skal være med på revykavalkaden på Chateau Neuf den 29 mars i håp om å bli kåret til årets revy. Elevene er nervøse for stor konkurranse, men vil gi alt for å nå drømmen. En av skuespillerne er et bevis på dette engasjementet.

Trym Tvedte Kristoffersen går studiespesialiserende, men er tilbakevendene i flere sketsjer og numre. På nyttårsaften brakk Kristoffersen kragebeinet sitt, men stiller allikevel opp i revyen. Han opererte to dager før premieren, og er med på alt bortsett fra dansenumrene.

Foto:

-Jeg har brukt 4 måneder på dette. Om jeg kan være med så skal jeg være med, forteller Trym Tvedte Kristoffersen.

Fullbooket sal på alle forestillinger

Etter at elevene våknet til en 6er på revyen dagen etter premieren, så gikk billettene fortere enn før. Alle forestillingene er nesten fullbooket, og elevene er overbegeistret. -Som i alle prosjekter så er det opp og nedturer, men vi sitter jo her nå og er utrolig fornøyde, forteller Astrid Langseth.

Erling Dvergsten er en av skuespillerne som ikke hadde tidligere erfaring fra teater. Han bestemte seg for å gå på audition, for å lære og kunne være en del av noe. -Det var utrolig gøy å få en 6er. Jeg ble ikke personlig nevnt ved navn, men jeg fikk sketsjen min nevnt, forteller Erling Dvergsten.

Revyen er en måte å samle alle elevene ved skolen til et formål. Folk blir kjent på tvers av alder og studieretning, og lærer seg nye ferdigheter bak tanken at alle kan bli med på alt. Budstikka skrev blant annet i anmeldelsen sin at det var vanskelig å se hvem som hadde tidligere erfaring i fellesnumrene, fordi alle var så flinke.

-Det gjør utrolig mye for miljøet og samholdet på skolen, sier Una Brustad.


Powered by Labrador CMS