Alquds - palestinabutikk

AlQuds støtter Palestina ved å direkte importere varer fra de lokale

– Det å kunne arrangere reiser og selge varene fra Palestina er en fin måte å vise solidaritet på, sier Siri Berg, reiseleder i Palestina butikk.

Publisert Sist oppdatert

Kunne nesten ikke ha vært bedre beliggenhet enn Grünerløkka.

AlQuds som også er kjent som Palestina butikk, har sitt femte års jubileum på Grünerløkka i februar. Det som skiller AlQuds fra andre butikker på Grünerløkka, er at AlQuds er både en butikk, og et reisebyrå som gir folk muligheten til å reise til Palestina, og føle på solidariteten.

Det er mye bevissthet i folket på Grunerløkka.

Selv om reisebyrået deres stod helt stille under koronapandemien, klarte de å drive butikken og nettbutikken ganske fint.

– En stor fordel med løkka er at det er veldig mange ulike folk som går forbi her. Jeg tror det er mye bevissthet her på Grünerløkka som vekker nysgjerrighet blant folk, det fører til at folk kommer inn i butikken og kjøper varer. Vi har mange faste kunder, alt fra unge til eldre som hjelper til å drive butikken og støtter Palestina på den måten, forteller Berg.

Berg forteller at det unike navnet AlQuds betyr Jerusalem på arabisk. AlQuds har importert varer fra Palestina i over 30 år, alle varene deres er produsert av palestinske arbeidere og designere. AlQuds er både en butikk, men de arrangerer også reiser til de som ønsker til Palestina. Hun fortsetter:

– Vi har et hovedselskap der nede som vi er i samarbeid med oss og som tilrettelegger alt for turen slikt at vi kun kan få hjelp av de lokale og autoriserte folk.

Spesialiteten ved denne butikken vil jeg si er at vi prøver å holde de gamle tradisjonene som for eksempel keramikken og broderi som er spesialiteten ved palestinsk håndverk. I tillegg til at vi nå ha begynt å hente inn smykker som er laget av unge entreprenører fra Palestina som prøver å normalisere flere tabubelagte temaer via kunsten deres.

Normalisere tabubelagt tema.

Det er dessverre flere steder i verden der det ikke er normalt å snakke om seksualiteten, menstruasjon og kvinners kjønnsorganer. Disse temaene blir sett som tabubelagt tema å snakke om, derfor prøver AlQuds å støtte de lokale entreprenører ved å selge varene deres, slikt at de kan nå så mange forbrukere som mulig og normalisere disse temaene. Det er et av årsakene som skiller AlQuds fra de aller fleste butikker på Grünerløkka.

Powered by Labrador CMS