Åpnet nytt familiesenter på Grønland

Nå åpner Røde Kors sitt tredje familiesenter i Oslo for å hjelpe familier som lever i vedvarende lavinntekt.

Publisert Sist oppdatert

Familiesenter-prosjektet fra Røde Kors har ekspandert fra 2022 og er en del av en større satsning fra den humanitære hjelpeorganisasjonen. De åpnet opp sitt første familiesenter i 2022 på Stovner og et på Veitvet i 2023. Familiesenteret vil opptre som en møteplass for familier der de kan delta på arrangementer, aktiviteter og få støtte og veiledning.

Trenger mer 

På åpningsfesten var det bra oppmøte fra lokalbefolkningen. Det var gratis mat tilgjengelig og ulike aktiviteter for barn og unge. Omtrent 50 frivillige fra Røde Kors er på plass og vi fikk høre velkomsttaler fra bydelsutvalgleder Agnes Nærlang Viljugrein og generalsekretær i stiftelsen Dam Hans Christian Lillehagen.

 - Vi merket et større behov for et familiesenter på Grønland, sier leder for enhet barn og familie i Oslo Røde Kors Aina Holm. Hun har vært leder i 2 år og mener at det trengs flere møteplasser for familier som sliter med dårligere levekår. Holm jobber for at det skal bli flere gratis tilbud som disse familiesentrene.

KUNST OG HÅNDVERK: Solen stråler på en plakat på utsiden av bygget

 I Oslo Røde Kors har de over 40 aktiviteter og 3500 frivillige i alle aldersgrupper. Frivillige er bærebjelkene i organisasjonen og bidrar til en bedre hverdag for mange. Alle har mulighet til å bli frivillig medlem i organisasjonen via Røde Kors sine nettsider.

Bidrar til en bedre hverdag 

Ali Tepeli (32) er blant mange frivillige arbeidere hos Røde Kors. Han er oppvokst på Grønland og anerkjenner at det er behov for familiesenter. I Oslos mest mangfoldige bydel er det for lite offentlige sosiale møteplasser.

- Jeg er frivillig på familiesenteret så jeg kan gi andre en bedre hverdag, sier Tepeli.

Tepeli har et barn på fire år og er i jobb samtidig som han er frivillig. Ved å bidra gjennom Røde Kors sine aktiviteter føler han at bidrar positivt i lokalmiljøet samtidig som han blir en bedre far. Senterets program inkluderer flere aktiviteter som kan bidra til en mer underholdende og avlastet hverdag. Matlaging, familieturer og leksehjelp står på programmet, i tillegg er det et eget program for aleneforsørgere. 

Powered by Labrador CMS