ØNSKER INKLUDERING:
ØNSKER INKLUDERING:

JØRGEN FOSS: - Jeg elsker sagene

Jørgen Foss er styremedlem i Sagene Arbeiderparti. Han drømmer om en enda rausere bydel hvor alle kan være seg selv.

Publisert

Jørgen Foss er en norsk skuespiller, politiker og forbundsleder. Han er født og oppvokst i bydel Sagene og brenner for at alle som bor i bydelen skal kunne leve og bo i en varm og mangfoldig bydel hvor det skal være plass til alle.

Alltid vært engasjert

POLITISK ENGASJERT:
POLITISK ENGASJERT:

Han forteller at han alltid har vært et engasjert menneske og at det er småsakene i bydelen som han kjenner så godt og er så glad i som førte til at han ble politisk engasjert. Den første politiske saken som fikk han engasjert var saken om å åpne opp igjen Sagene bad.

— Når jeg går rundt på Sagene så hilser jeg på alle og jeg synes at det er fint å vite at jeg kan være med å legge til rette for at alle skal inkludere hverandre, forteller han.

— Det er viktig for meg at alle skal få kunne være seg selv og at alle innser at vi har et ansvar når det kommer til å ta vare på de som trenger det litt ekstra, sier Foss.

Ønsker bedre infrastruktur

Jørgen har en stor forkjærlighet for bydelen sin, men om det hadde vært opp til han skulle han gjerne ha ønsket enda bedre infrastruktur i bydel Sagene.

— Jeg savner et ordentlig svømmeanlegg og enda flere kultur-saler. Jeg skulle gjerne ha sett flere møtesteder og lokaler, forklarer han.

Drømmer om mer mangfold

Om han selv kunne bestemme hvordan bydel Sagene ser ut om 10 år hadde han ønsket at det skulle være en enda rausere bydel.

— Jeg drømmer om en bydel med enda mer mangfold slik at ulike mennesker kan leve likeverdige liv i enda større grad. Jeg drømmer om en stor grønn park i Nydalen og enda større ungdomstilbud, forteller han.

Han sier at han opplever at ungdomstilbud er et av de områdene bydel Sagene bør satse enda mer på. Dette fordi det oppleves nå at familier ønsker å bli boende i bydelen, noe som er annerledes fra tidligere da det heller var mer vanlig for barnefamilier å flytte ut av bydelen når de fikk barn.

Godt å kunne sette avtrykk i byen

— Jeg føler jeg har mye å være stolt av fra min tid i politikken. Jeg er fornøyd med at vi har fått til å arrangere en av de største årlige utendørskonsertene i byen. Det å være en del av kulturlivet i bydelen setter jeg høyt. Også å kaste lys over flere ungdomstilbud som vi har fått til og samarbeidsavtalene vi har med idrettslagene og korpset, forteller han.

— Det er godt å kunne gjøre noe for alle som bor på Sagene. Jeg elsker bydelen min, alle folkene som bor der, og alt som gjør Sagene til Sagene. Det å ha fått vært med å sette noen avtrykk i bydelen er en veldig fin følelse, avslutter han.

Powered by Labrador CMS