Foto: Christine Thune: Det er disse to som holder kurset. Fra venstre: Åslaug Asgeirsdatter Ullerud, og Siri Celine Thèlin Syvertsen

Arrangerer gratis kostholdskurs

Ønsker du å endre kostholdet ditt, eller å få mer informasjon om mat, ernæring og kosthold? Den 1. februar starter frisklivssentralen opp “bra mat for bedre helse” kurs, gratis for St.hanshaugens beboere.

Publisert Sist oppdatert

Mange henvendelser

-Kurset er i utgangspunktet for innbyggere i St.hanshaugen som er mellom 18 og 67 år. Kurset er for de som ønsker å gjøre endringer i sitt kosthold, og få mer kunnskap og informasjon innen dette, forteller Åslaug Asgeirsdatter Ullerud.

-Vi har fått mange henvendelser fra folk som er interesserte, både fra folk som melder seg på selv, men også fra folk som henvises fra fastlege fra andre bydelstjenester også.

Åslaug er ernæringskonsulent i bydel St.Hanshaugen. Kurset holdes av henne, og frisklivsveileder Siri Celine Thèlin Syvertsen.

-Frisklivssentralen i st.Hanshaugen åpnet faktisk ikke før høsten 2021, så dette er tredje kursrunde vi holder. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra tidligere deltakere, så planen er å ha det fast en gang i halvåret fremover, forteller Ullerud til Oslonytt.

Hun forteller at kurset er mer praktisk, og ikke kun teoretisk. Å legge opp kurset på denne måten gir ofte bedre resultater og gjør det enklere for deltakerne å nå sine mål.

Gode tilbakemeldinger

Foto: Skjermdump fra bydelen st.hanshaugens facebook side.

-Det deltakerne gir tilbakemeldinger på som de synes er så fint med kurset, er at man får delt erfaringer. Og det er mye mer praktisk. Vi har en felles matlagingsdag, og vi viser mye praktiske eksempler. Vi har matservering hver dag, sunne gode snacksalterantiver, vi ser på varedeklarasjon på ulike type matvarer. Så det er en mer praktisk type kurs.

Kurset er delt opp i fem, og det baserer seg på helsedirektoratets kostråd. At kurset starter 1. februar passer meget godt, mener Ullerud.

-Januar er en klassisk måned hvor det er veldig mye informasjon og feilinformasjon ute og går i ulike kanaler. Mange setter seg veldig ambisiøse nyttårsforsett, også får de det ikke til. Det kan føre til skuffelser og liten mestringsfølelse.

Gratis for bydelens innbyggere

-Kurset er gratis, og målet vårt er at det skal være tilgjengelig for alle som ønsker å delta uavhengig av økonomisk status, og det er også derfor vi har prøvd å legge det til ettermiddagstid, forteller hun.

-Mottoet til kurset er “små grep, store forskjeller”. Vi jobber mye med målsettinger fra gang til gang, og har en mer regelmessig oppfølging. Vi håper og tror at kurset vil så bra an denne gangen også, og er spent på hva det bringer.

Mer informasjon om kurset og når neste kurs starter finner du her:

https://www.oslo.kommune.no/helse-og-omsorg/helsetjenester/frisklivssentraler/st-hanshaugen-frisklivssentral/#gref

Powered by Labrador CMS