TRIVES I LAG: Ekstrahjelpen (t.v) Tiril Andrea Bennett og Asbjørn Paulsen (t.h) trives godt sammen på jobb.
TRIVES I LAG: Ekstrahjelpen (t.v) Tiril Andrea Bennett og Asbjørn Paulsen (t.h) trives godt sammen på jobb.

Cafédrømmen ble virkelighet

I 12 år tenkte ekteparet Asbjørn Paulsen og Kathrine Dotterud på å starte sitt eget foretak. I 2016 tok de kontakt med Bane Nor for tillatelse, og i dag driver de sin egen café.

Publisert Sist oppdatert

Asbjørn Paulsen er egentlig fra Kristiansand. Der møtte han Kathrine gjennom studiene og det skulle vise seg å bli kona hans noen år senere. I dag er de også kolleger for caféen Nittedal Landhandleri, noe han synes fungerer veldig fint.

Vi har foretaket sammen, men vi jobber aldri samtidig. Jeg har vel ikke sett henne siden 2017 tror jeg, sier Paulsen spøkefullt.

Familieforetak

Foretaket til paret finner man inne på venterommet på Nittedal stasjon. Det er en god, varm og hjemmekoselig atmosfære som treffer i det man går inn døra til venterommet.

BUTIKK: I andre etasje finner man interiørbutikken.
BUTIKK: I andre etasje finner man interiørbutikken.

— Det er et familieforetak hvor vi har café med sitteplasser og interiørbutikk i ett, som er fordelt på to etasjer. Vi måtte søke til Bane Nor for å få tillatelse til å starte opp her. Da hadde de som har frisørsalong vegg i vegg med oss søkt fire uker før, sier Paulsen lattermildt.

Paulsen sier det var utfordringer siden bygningene er gamle. Sett bort ifra det har alt gått etter planen og paret har fått det som de hadde tenkt.

Fremtidsplaner

De som bor i nærheten benytter seg flittig av tilbudet. De har mange stamkunder, men ønsker seg stadig flere. Paulsen forteller om at de blant annet har hatt foredrag der. Han sier at en av fremtidsplanene er å få i gang quiz-kvelder og lignende.

Ekstrahjelpen Tiril sier det har hjulpet på kundemengden å utvide åpningstidene enkelte dager i uka.

— På torsdager har vi oppe til klokka ti. Da kan man booke bord for å sikre seg plass. Det er mange som benytter seg av bookingen, sier Tiril.

Med andre ord er tilbudene svært populære.

POPULÆRT: Paulsen sier varene er populære blant kundene.
POPULÆRT: Paulsen sier varene er populære blant kundene.

Alle rettigheter til servering

— Vi har alle rettigheter. Det betyr at vi kan servere alt, inkludert alkohol. Men hensikten er ikke å drive en pub. Vi vil fortsette å ha caféen med butikk som vi har nå, sier Paulsen.

Allikevel er det ikke bare fryd og gammen å drive for seg selv. Paulsen har kjent på at det er krevende å ha alt ansvaret, men sier at den positive responsen fra kundene virker oppløftende i hverdagen.

— Når man jobber med det her kan man aldri ha en dårlig dag. Men når det er så mange blide og fornøyde kunder, så smitter det gode humøret over på oss som jobber her. Det hjelper utrolig mye på å fortsette med det vi driver med.

Powered by Labrador CMS