GAMMELT FOLKEBAD
GAMMELT FOLKEBAD

Slutt på 20-års tørke

Badet har stått tomt de siste 20 årene. Snart åpner Sagene bad dørene igjen.

Publisert

Sagene bad er et offentlig bad i bydel Sagene i Oslo. Badet er lokalisert i Sandakerveien. Bygningen ble oppført i 1900, som vil si at badet er det nest eldste badet i Oslo etter Bislett bad. I 1926 ble Sagene bad i forbindelse med bygging av ny skole utvidet med et svømmebasseng. Dette førte til at Sagene skole ble den første i Oslo med eget basseng. I fra 1987-1989 renoverte Oslo kommune bygningen og i 1996 ble den fredet. Badet ble stengt i år 2000 og har ikke blitt brukt siden. I 2006 ble badet solgt men ingenting skjedde før Sagene utvikling overtok badet 9 år senere. Nå, derimot skal det være slutt på tørken.

Badet ble i utgangspunktet bygd som et sted hvor arbeidsfolk kunne vaske seg ettersom ingen hadde innlagt vann hjemme.

Signerte avtale i 2019

PLASSERT VED SKOLEN
PLASSERT VED SKOLEN

Vanligvis har skoleelevene ved Sagene skole måttet gå opp til Sinsen skole for å få svømmeundervisning. Det er det slutt på nå. Målet er at badet skal stå klart til høsten og skolestart. I utgangspunktet skulle badet ha åpner tidligere, men pandemien fikk det utsatt til høsten 2021. Avtalen mellom Sagene-bad eierne og Oslo kommune ble signert i slutten av 2019.

Stor milepæl

Jørgen foss er styremedlem i Sagene arbeiderparti. Han har gledet seg lenge til gjenåpningen av Sagene bad.

— Jeg er født og oppvokst på Sagene, og det var stengingen av Sagene bad som fikk meg politisk engasjert i utgangspunktet. Å se badet åpne igjen er for meg en stor milepæl, forteller Foss.

Powered by Labrador CMS