STORFORNØYD: Studentene Ea Johansen og Sunniva Veum-Søhoel inne på Oslo Street Food.

Selger allerede mat - hvorfor ikke klær?

Oslo Street Food arrangerte sitt første og største klesmarked i år. Nå blir det bare fler.

Publisert

Hver søndag framover er det noe som skjer på Oslo Street Food. I fjor startet de med klesmarked. Det var en stor suksess, og er dermed noe de vil fortsette med. Bærekraftig handling og "thrifting" er noe som har blitt mer og mer populært. Marte Doksrød, som er markedsansvarlig, forteller hva som Oslo Street Food har planlagt.

 DJ og "stands" er fikset

Siden dette var det første markedet i år, slo de på stortromma og leide inn musikk. Inne på lokalet er det mange mennesker, og sånn håper de det fortsetter.

-  I dag har vi fikset DJ og enda større og flere "stands". Så det er veldig gøy å se det er så mange som har kommet, sier Doksrød med et smil.

Marte Doksrød, Markedsansvarlig.

Hun forteller at ideen kom fra følgere på sosiale medier. Street Food spurte følgerne sine hva dem kunne tenke seg framover. Da lyste det en pære for dem.

-  Oslo Street Food er allerede et matmarked, hvorfor ikke utvide det til et klesmarked? sier Doksrød.

 Føler seg invitert

Ved spørsmålet om hvorfor de valgte å arrangere slike ting, kan Doksrød fortelle at det er for å gjøre lokalet mer dynamisk. Hun sier at det er viktig for dem at folk føler de blir invitert til noe. 

- Her er alle velkommen! Firbeint eller tobeint, gamle og unge. Ta med deg hvem du vil, sier hun mens hun ler. 

MASSE FOLK: Inne på Oslo Street Food er det hektisk.

Førte til "mini-marked"

På grunn av den store suksessen det har vært å kombinere lunsj og klær, vil dette bli holdt en gang i måneden. Doksrød røper at de framover også kommer til å arrangere "mini-marked" hver søndag. 

Her kommer det til å være fokus på kunst. Derfor kan alle som vil ta med for eksempel malerier man har malt, keramikk man har lagd, ting man har hekla og mye mer.

En positiv opplevelse

Studentene Ea Johansen og Sunniva Veum-Søhoel er en av dem som har en bod inne på Street Food. De sitter midt i det store lokalet, og er omringet av masse klær og boder. De forteller at det har vært en positiv opplevelse for dem.

- Det er en god måte å bli kvitt ting man ikke bruker lengre, samtidig som man tjener penger. Man kan kjøpe og bytte med andre her også, forteller Johansen.

Ikke bare godt for lommeboka

Markedet varer fra 12:00 til 17:00. På grunn av dette sier studentjentene at dette er ikke bare godt for lommeboka, men godt for vennskap siden man får være sammen en hel dag.

- Man får også en hyggelig dag med vennene sine, og man kan spise god mat. Man gjør det til en dag, sier Veum-Søhoel.

Powered by Labrador CMS