BEVARER ROEN:
BEVARER ROEN:

Hun får ikke tatt igjen det hun har tapt

Mange private klinikker har blitt påvirket av Covid-19. En av dem er klinikken Tannlegene i Jarhuset i Bærum.

Publisert

Tannlegene i Jarhuset har som mange andre privateide bedrifter blitt økonomisk rammet av pandemien.

– Det kommer ikke til å bli et suksess år for å si det sånn, men vi har vært veldig heldige i den forstand at vi er en veletablert praksis. Men vi kan ikke klare å hente inn det som ble borte fordi at vi ikke skulle gjøre annet enn akuttbehandling i starten av pandemien, og det var ikke fulle timebøker. Definitivt et brekk i økonomien, sier tannlege Karin Børsum (58). Hun er medeier av klinikken Tannlegene i Jarhuset..

FØLGER REGLENE:
FØLGER REGLENE:

Børsum mener at det er spesielt viktig å opparbeide seg en plan for å håndtere disse uforutsigbare tider.

– Det er i prinsipp å fortsette som vi gjør nå hvis vi klarer å holde klinikken fri for Korona. Det blir ingen store investeringer i nærmeste fremtid, vi må se til å holde dette flytende.

Koronatiltak

Karin Børsum (58) forteller at de forholder seg til myndighetenes anbefalinger og tiltak for å forhindre smitte.

– Ved oppmøte ber vi om at folk holder avstand til andre pasienter og personal. Vi har antibac tilgjengelig flere plasser i klinikken.

Pasienten blir også bedt om mye informasjon år de bestiller. For eksempel om de har vært i utlandet de siste 10 dagene, deres allmenntilstand og om de har hatt nærkontakt med noen som er mistenkt eller bekreftet smitte. Hvis pasienten svarer ja på et av spørsmålene så kan ikke klinikken ta imot pasienten.

- Ellers er det løpende rens og vask av flater som har vært i berøring med personal eller pasienter. Vi anbefaler håndrens ved ankomst til klinikken, og ved bruk av betalingsterminalen, sier tannlegen.

STRENGE TILTAK:
STRENGE TILTAK:

Mange sliter

Lege Sadaf Bhatti (38) mener at smittevernstiltakene som oppsto da Covid-19 først inntraff globalt er primært grunnen.

- Tiltakene var nødvendige for å bekjempe smittetallene, men grunnet disse tiltakene så har utesteder og lignende plasser stengt tidligere og færre folk har dukket opp, noe som har påvirket de fleste bedrifters økonomi.

Powered by Labrador CMS