Katarina Fedøy
Katarina Fedøy

Bakgårdsloppis på Løkka

Første mai var dagen for bakgårdloppis. Det var tre bakgårdsloppemarked som foregikk rundt om på Grünerløkka, i tillegg til de vanlige markedene på Birkelunden og Blå.

Publisert Sist oppdatert

Katarina Fedøy (23) var med på å arrangere et av disse bakgårdsloppemarkedene i Thorvalds Meyersgate.
–Vi inviterer masse folk til å selge og kjøpe klær i bakgården vår. Det er ikke bare å selge som er gøy, det er hyggelig å lage et miljøvennlig møtepunkt for folk.

Sunniva Schipper og Heine Thuland, to av selgerne på markedet
Sunniva Schipper og Heine Thuland, to av selgerne på markedet

Marked starter klokken 12.00 og det strømmer folk inn. Her kan en få kjøpt kule og billige klær. Sunniva Schipper (20) er en av selgerne på markedet. Schipper sier at hun er like mye en selger som en kjøper. Marked er en hyggelig og sosialt. Det er både gøy å få penger for klær en ikke bruker lengre, og kjøpe klær uten å ha en negativ påvirkning på miljøet.

Fedøy forteller at hun prøver å arrangere slike bakgårdsmarked annenhver måned, men helst om sommeren. Hun skal arrangere nytt marked i slutten av juni, og bruker Instagram og Facebook til å informere andre om markedet.

Pandemiens påvirkning på det sosiale

Etter koronakrisen har det vært mye færre arrangementer og sosiale aktiviteter for unge. Fedøy synes det er spesielt viktig å lage slike arrangementer nå da det oppfordrer mennesker til å komme seg ut, og være sosial.

–Vi er veldig åpne for at alle skal komme og føle seg inkludert. Det er vel kanskje det viktigste med slike marked. Bakgårdsmarked er litt annerledes fra vanlige marked. Det om vi tjener mye er ikke så viktig, det viktigste er at vi har det gøy.

I løpet av dagen har det vært omtrent trehundre folk innom, og stativene begynner å se tomme ut. Fedøy er fornøyd med markedets popularitet. «jeg gir resten av klærne til Fretex, så får jeg grave fram noen andre greier til neste marked»
Artikkelen hentes fra https://issuu.com/bydel-gl/docs/l_kkaskriften._og?fbclid=IwAR2MeGU-RSxG743YBRrzcWoX1eHtOpoUx7TOKcwuA196BdCkicvelM2r0g8

Powered by Labrador CMS