Utbygging: Follobanen skal ferdes gjennom Nordens hittil lengste jernbanetunnel, og den første i Norge med med to atskilte løp.
Utbygging: Follobanen skal ferdes gjennom Nordens hittil lengste jernbanetunnel, og den første i Norge med med to atskilte løp.

Follobanens effekt
på befolkningen i Ski

Den nye Follobanen er en del av Norges hittil største samferdselsprosjekt.
Banen vil legge grunnlaget for en forventet dobling av befolkningen i Ski.

Publisert Sist oppdatert
Av kjempebetydning: Stortingsrepresentant Tuva Moflag om Follobanen

Av kjempebetydning:
Stortingsrepresentant Tuva Moflag om Follobanen

Tidligere ordfører i Ski kommune og nå stortingsrepresentant fra Akershus Tuva Moflag melder at utviklingen av Follobanen er av kjempebetydning. På kort sikt kan vi se en økning på 15.000 mennesker over de neste 15 årene.

– Som følge av at Follobanen kommer så forventer vi at mange flere bosetter seg i Ski, og da er det viktig at vi bygger i forhold til forpliktelser med investeringer fra storsamfunnet på 30 milliarder, som Follobanen jo er, sier Moflag.

Bydel Ski Øst

Banen legger til rette for den enorme befolkningsveksten som videre vil ha en stor innvirkning på lokalsamfunnet. På lang sikt er planen at dette resulterer i en helt ny bydel.

– Tuva understreker at de har regulert for flere tusen nye boliger, som gjør det enklere for unge å bosette seg i kommunen de har vokst opp i. Investeringer i den sosiale infrastrukturen legger til rette for at det på langsikt kan bli en transformasjon av dagens industriområde som kan brukes til bolig og næring i fremtiden.

LOTTOGLISET: Karl Erik Navestad er henrykt over fremtiden til Folloregionen.

LOTTOGLISET:
Karl Erik Navestad er henrykt over fremtiden til Folloregionen.

Direktør for forretningsområde Ski i Höegh Eiendom, Karl Erik Navestad forteller om at det i 2015 ble vedtatt en kommunedelplan for bydel Ski Øst basert på den forventede befolkningsøkningen.

Nye Bydel Ski Øst skal ferdigutviklet vise til 5-6000 boenheter for 12-14000 mennesker. Dette er et direkte svar til de regionale myndighetene på nyheten om den nye Follobanen.

Reisetiden halveres

Follobanen som skal ferdigstilles i 2022 vil ha en direkte rute gjennom Nordens hittil lengste jernbanetunnel, og til forskjell fra nå så vil reisetiden halveres til behagelige 11 minutter på et tog som beveger seg i 250 km/t.

– En kollektiv akse med tog fra Oslo sentrum på 11 minutter er helt rått. Når beslutningen om Follobanen kom så var det nesten som å vinne i lotto for Folloregionen og da særlig Ski. Dette har trygget investeringene i Ski og forsterker vårt ønske om å bli her i mange år fremover, forteller Karl Erik Navestad.

Powered by Labrador CMS