I BAREN: Bartender Christian Teisnes (til venstre) sammen med daglig leder Johan Haanes på Storgata 26. foto: Mariel Lindelöf
I BAREN: Bartender Christian Teisnes (t.v.) sammen med daglig leder Johan Haanes på Storgata 26.

Utestedene på St. Hanshaugen:

– Jeg er positivt innstilt

I år øker alkoholavgiften nok en gang. Dette sier utestedene på St. Hanshaugen.

Publisert Sist oppdatert

I fjor høst la Trygve Slagsvold Vedum frem forslaget til statsbudsjettet for 2024. Dette ble senere godkjent. 

Der var det lagt opp til at alkoholavgiften skulle økes med ytterlige 1 prosent, og blir nå på 3,8 prosent. Fra desember 2022 til desember 2023 økte alkoholprisene med 4,6 prosent ifølge SSB.

Øker prisene 

Johan Haanes, daglig leder på Storgata 26, mener høyere alkoholavgifter ikke kommer til å påvirke prisene deres i stor grad, og at de vil fortsette med samme prisøkning i år, som i fjor.

– Vi har ikke satt opp priser for 2024 helt enda, men vi kommer til å sette opp noen kroner på alt. Sannsynligvis øker det meste med under fem kr, forteller han til OsloNytt.

De mest populære produktene på Storgata 26 hadde en økning på gjennomsnitt 3,4 prosent i 2023. Den laveste økningen var på den populære drinken ‘vodka & redbull’ som kun økte med 0,7% i perioden desember 2022 til desember 2023. Resten av varene økte i takt med andre utesteder.

Desta G. Selassie, styreleder på London Pub, mener høyere alkoholavgift ikke har noe å si på prisendringen for 2024, og at de selv velger å beholde prisene fra i fjor gjennom vinterperioden.

– Vi har ingen planer om å endre prisene foreløpig, da det er en rolig periode i utelivet, forteller han.

Prisene er ikke avgjørende 

Selassie mener prisøkning kan påvirke utelivet. Han sier at renten er høy, strømmen er dyr, og at det går en del penger på innkjøp av varer. Derfor vil de heller beholde prisene som de er, da de frykter det kan påvirke mengden av folk som drar ut på byen.

Haanes derimot, mener at prisene ikke er avgjørende for om folk kommer på byen eller ikke. Han tror det er mulig at de kjøper en enhet mindre, eller at de kanskje er mer beruset når de kommer til lokalene. Han tror ikke det er avgjørende for utestedet.

– Jeg er positivt innstilt. Folk vil ha det gøy, de vil ut å møte venner. Tendensen er at folk drar ut og bruker noe mindre på byen, avslutter Haanes. 

PÅ SKOLEN: Studentene Iver Aase (til venstre) sammen med student Sveinung Hoel Bjorå (til høyre)

 Dyrt å dra på byen

Studentene Iver Aase og Sveinung Hoel Bjorå sier det er dyrt å dra ut på byen. 

Sistnevnte drar ikke så ofte ut, men legger fortsatt merke til alkoholprisene.

Selv foretrekker de barer ovenfor nattklubber. De forteller at prisene ikke kommer til å utgjøre en så stor forskjell. 

– Øl-budsjettet er liksom et helt annet budsjett, så det skal nok gå helt fint, ler Bjorå. 

Aase er enig og sier prisøkningen ikke kommer til å holde dem hjemme. 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS