KØ: Under siste dag av Sjakk-VM, onsdag 28. november 2018, var det mange som måtte vente lenge på å få komme inn. FOTO: Torkil Stoltz
KØ: Under siste dag av Sjakk-VM, onsdag 28. november 2018, var det mange som måtte vente lenge på å få komme inn.
FOTO: Torkil Stoltz

Sjakkens rike midt i Oslo

Verdens første sjakkbar, The Good Knight, nyter stor suksess.
Nå vil de tilby kursing og seriespill for alle sjakkglade her til lands.

Publisert

Etter åpningen av det som har blitt kalt verdens første sjakkbar av sitt slag, i november i fjor, har The Good Knight opplevd stor pågang. Med direktesendte mesterskap på storskjerm, sjakkbrett på hvert bord og fulle lokaler, kan det se ut som om dette var et etterlengtet samlested for sjakkinteresserte.

Fest

Allerede samme måned som de åpnet var det duket for Sjakk-VM hvor Magnus Carlsen som kjent til slutt stakk av med seieren mot amerikanske Caruana.

The Good Knight dekket hvert parti i mesterskapet, og onsdag 28. november var dagen det hele skulle avgjøres. Så mange ville overvære avgjørelsen av mesterskapet at køa strekte seg mange meter nedover gaten.

Det startet med en noe nervøs stemning i det stappfulle lokalet av sjakkinteresserte i alle aldre. Heldigvis gikk nervøsiteten kjapt over i selvsikkerhet da Carlsen tidlig tok grep om kampen. Stemningen steg mer og mer utover finaledagen, og hver gang pilen som indikerer vinnersjansen til hver spiller gjorde et byks i favør av Carlsen, ble det stor jubel i lokalet.

Da det siste partiet ble avgjort, og Magnus Carlsen på ny ble kronet til verdensmester, var det øredøvende applaus og allsang til Queen – We are the champions inne på The Good Knight.

– Fantastisk

Vennegjengen Pål Feiring, Kristin Veisten og Svein Schømer-Olsen var i ekstase etter kampen, og skrøt i samme slengen hemningsløst av The Good Knight. De var med på åpningen av stedet, og har vært der under flere av VM-kampene.

– Det er helt rått av Carlsen, sa Feiring.

Han var imponert over atmosfæren i lokalet, og hva de har fått til å etablere for sjakken i Norge.

– Det er en fantastisk plass, legger han til.

FORNØYD: Daglig leder ved The Good Knight, Kristoffer Gressli, kan smile bredt etter en forrykende og hektisk åpning. FOTO: Torkil Stoltz
FORNØYD: Daglig leder ved The Good Knight, Kristoffer Gressli, kan smile bredt etter en forrykende og hektisk åpning.
FOTO: Torkil Stoltz

Over all forventning

Daglig leder ved The Good Knight, Kristoffer Gressli, var meget fornøyd med både resultatet av VM og mottagelsen de har fått etter åpningen, med fullt hus opptil flere ganger.

På spørsmålet om hva de kommer til å gjøre etter at sjakkfeberen i Norge har roet seg, svarte han kjapt;

– Det kommer den ikke til å gjøre!

Gressli kunne fortelle at de videre skal satse på å vise alt av tv sendt sjakk, få besøk av både Carlsen, hans utfordrer Caruana og andre storheter i sjakkverden.

De ønsker også å etablere en bedriftsserie som skal være åpen for alle, samt ha gratis nybegynnerkurs, hvor Gresslis kompanjong, Stormester i sjakk - Torbjørn Ringdal Hansen, skal lære bort sine kunster.

Han tror ikke det blir noe problem å fortsette den gode trenden hva gjelder besøkende.

– Nordmenn er sjakkgale, konstaterer Gressli avslutningsvis.

Powered by Labrador CMS