VIL HA REFUSJON: Thea Ariansen Gathe på jakt etter svar

Thea (20) må reise på utlandsstudier nå. EF nekter å godta pandemipause

Uten mulighet for refusjon, ender studenter hos EF med å reise midt i en pandemi.

Publisert

Thea valgte først å melde seg av språkkurset i fjor høst, og valgte i stedet å ta enkeltemner på Universitetet i Oslo. Men nå blir hun tvunget av gårde til utlandet. Ellers taper hun pengene.

- Jeg skulle ønske vi fikk vite mer rundt avreise, det går utover andre studievalg og utdanningen man kunne tatt dette året, sier Gathe.

Da Gathe valgte å melde seg av kurset, måtte dette skje innen en avmeldingsfrist, som kun ble opplyst i et dokument studentene måtte underskrive i starten av prosessen. Gathe var noen dager over denne fristen og kan med det ikke melde seg av eller få pengene tilbake, til tross for pandemien. Hun valgte derfor å endre dato og destinasjon på språkkurset, for å ikke tape masse penger.

BARCELONA: Svindland har funnet seg til rette i Barcelona, selv med restriksjoner

En annen student som også skulle reist med EF tidligere i år, er Liva Svindland. Hun valgte også å utsette reisen, men fikk i motsetning til Gathe muligheten til å få refundert pengene for reisen.

- Jeg føler jeg har fått tilstrekkelig med hjelp, men jeg synes EF er litt for sent ute med informasjonen. Selv om det ofte var jeg som måtte ringe å spørre om ting, føler jeg meg ivaretatt, forteller Svindland.

Henvist til spanske nettsider

Både Svindland og Gathe har nå reist på språkkurs til Barcelona. Gathe forteller om lite oppfølging før denne avreisen, noe hun synes skaper usikkerhet rundt oppholdet.

- Det er opp til oss studenter å sette oss inn i korona-regler og situasjonen som er i landet vi reiser til, forteller Gathe.

LA NED KONTORET: Thea Ariansen Gathe utenfor EF sine tidligere kontorer i Oslo, grunnet pandemien måtte de flytte sine kontorer til Sverige.

Dette er en oppfatning Svindland deler, hun forteller at det er absurd at EF henviser studentene til spanske nettsider for å få vite om Korona-tiltakene de må forholde seg til.

- EF holder seg litt i bakgrunnen, hver enkelt student måtte ta ansvar for å finne informasjon om korona, også avreisen til Barcelona. Jeg fikk ikke flight informasjon før noen dager før reisen, forteller Svindland.

Gjør sitt ytterste
EF skriver på sine nettsider at de vil gjøre det ytterste for å sikre sikkerheten til sine studenter. Deres personale har jobbet gjennom sommeren for at drømmene til studentene fortsatt blir oppfylt, om dette blir med munnbind og sosial distanse i klasserom eller timer over nettet.

Norgesnytt har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med EF, uten å lykkes per 29. januar. Saken oppdateres.

Powered by Labrador CMS