Deichman Tøyen er åpent igjen - Thomas (47) er sjeleglad

FOKUSERT: Thomas Tokle Christensen (47) er fornøyd med arbeidslokalene på biblioteket.
FOKUSERT: Thomas Tokle Christensen (47) er fornøyd med arbeidslokalene på biblioteket.

Etter 58 dager med strenge restriksjoner, kan Deichman Tøyen endelig åpne lokalene sine igjen.

Publisert

Mandag 10. mai kunne Deichman Tøyen åpne dørene sine igjen for alle lesehestene i Gamle Oslo. Nå kan man komme for å låne bøker, sitte og lese, titte i hyllene og låne pc. De anbefaler likevel et kort besøk, bruk av munnbind og to meter avstand.

Thomas Tokle Christensen (47) er glad for at biblioteket midt på Tøyen Torg har åpnet lokalene igjen.

– Jeg har savnet å være her. Det er mye lettere å arbeide her enn hjemme.

STORT UTVALG: I hyllene finner du mange forskjellige temaer som er verdt å fordype seg i
STORT UTVALG: I hyllene finner du mange forskjellige temaer som er verdt å fordype seg i

Christensen bruker biblioteket til mye forskjellig. For øyeblikket driver han med kreativt arbeid, og skriver på et manus. Ellers foretrekker han å fordype seg i ulike temaer som polarekspedisjonen, sorte hull og universets opprinnelse.

Det er ingen tvil om at Christensen har savnet å kunne arbeide på Deichman Tøyen. Han forteller at hver gang han har gått forbi biblioteket har han tittet inn for å se etter ny informasjon om noe åpning. Da det ble annonsert en åpning ble han sjeleglad.

– Jeg får mer overskudd av å komme hit.

Hva er det beste med Deichman Tøyen?

– Det må være at man har tilgang på all mulig kunnskap. De fysiske arbeidsforholdene er også veldig bra, sier Christensen.

Fornøyd student

En annen som er glad for at bibliotekrommet er åpent igjen er medisinstudenten Sindre Dragvik (20). Han liker å bruke biblioteket til å lese bøker og studere.

– Det er ganske fantastisk at dørene har åpnet igjen. Det er ikke så mye å gjøre nå til dags, så det lille vi får er suverent, sier Dragvik.

Han påpeker at smittevernet er godt gjennomført og at han føler seg trygg når han sitter og arbeider der.

En glede for Tøyen-folket

I en e-post til Norgesnytt skriver leder for Deichman Tøyenbibliotekene, Reinart Mithassel, at det er godt å endelig kunne tilby bibliotekrommet for et begrenset antall samtidig besøkende:

– Å ha publikum i hus er jo bibliotekets essens, så det har vært ganske sjelløst med tomme seter i lokalene. Det er godt å igjen tilby opphold i lokalene til glede og nytte for Tøyenfolket.

SJARM: Det er ikke vanskelig å finne frem til biblioteklokalene.
SJARM: Det er ikke vanskelig å finne frem til biblioteklokalene.

Til tross for at bibliotekrommet har åpnet igjen, har det vært ganske rolig de første dagene.

– Vi har ikke slått på stortromma i og med at tilbudet vi åpner for, fortsatt er såpass begrenset.

Mithasselen understreker at smittevernet er nøye ivaretatt. Det er redusert med antall sitteplasser, pleksiglass er hengt opp og håndsprit finner man ved bordene. En gang i timen blir det gått over med spritvask på håndtak og tastatur. Ellers er ansiktsmasker og tometer´n viktig.

– Litt trist alt dette selvfølgelig, men det må til - og så planlegger vi for en sosial og myldrende høst med arrangementer og sosial aktivitet, skriver lederen til slutt.

Powered by Labrador CMS