Bendik (15) ser frem til et nytt år på kulturskolen

Kulturskolerektor Bård Bergrabb er forsiktig optimist

Publisert Sist oppdatert

Den unge fiolinisten Bendik Vold (15) er elev på Bodø kulturskole. Han begynner å bli lei av at nedstengningen legger begrensninger på både undervisningen og konserter i kulturskolen. Likevel har han god forståelse for hvorfor det er som det er.

Vold begynte å spille fiolin etter å ha sett opp til storebror i flere år

- Storebror begynte å spille fiolin etter å ha sett Aleksander Rybakk på MGP, og jeg ville bli bli helt som han, så da begynte jeg også.

Skoleåret i kulturskolen byr på et mangfoldig utvalg av konserter og arrangementer, og et at høydepunktene for de aller fleste elevene er den årlige julematineen, som arrangeres i desember hvert år.

- Julematineen er alltid ett av høydepunktene av året. Det er en så fin ting å se frem til. Da bruker vi lang tid på å øve og organisere oss. Å fremføre foran et publikum er en ordentlig boost.

Men det er ikke bare konsertene Vold ser frem til

- Jeg er også veldig glad i det hverdagslige, som bare det å dra på fiolintime. De ansatte følger oss veldig godt opp. Jeg og læreren min har et veldig godt forhold.

Kulturskolen under pandemi

Det er ikke bare i den offentlige skolen elevene har vært isolerte. Også i kulturskolen har pandemien gitt sine begrensninger.

- På det verste måtte vi ha fiolintime over Face Time. Jeg hadde én skjerm med noter og én skjerm med læreren. Det gikk på et vis, men å spille over en skjerm gjorde det umulig å for eksempel spille samtidig, noe som er en viktig del av undervisningen. Det er selvfølgelig kjipt, men jeg forstår likevel at det har måttet være sånn.

Rektor på Bodø kulturskole Bård Bergrabb kaller seg likevel forsiktig optimistisk om det det kommende året i kulturskolen.

- Jeg tror det neste året også kommer til å bli litt både og. Vi er inne i en pandemi og den vil nok vedvare fremover også. Dette vil jo for elevene våre bety restriksjoner rundt hvor mange vi kan samles, eller hvilke arrangementer vi får gjennomført, men jeg holder på håpet om en positiv endring og er forsiktig optimistisk.

Bergrabb er skuffet over at julematineen som alle ser så frem til, ble digital. Han håper elever som Bendik får spille konserter på vanlig vis allerede til våren

- Elevene trenger å spille foran et publikum, og dette håper vi at kan skje så tidlig som månedsskiftet mars/april. En konsert er ikke det samme uten en umiddelbar respons.

Powered by Labrador CMS