FULLSATT: Olympiastadion i Berlin har kapasitet til å huse 74.649 tilskuere. Lørdagens kamp var utsolgt flere dager i forveien. Foto: Tharald Halvorsen

Jarstein i storform holdt ikke foran et fullsatt Olympiastadion

Landslagsmålvakt Rune Almenning Jarstein (34) har blitt trukket frem som en av de beste keeperne i Bundesliga, men han klarte ikke å hindre at Borussia Dortmund slo Hertha Berlin 3-2 etter et overtidsmål.

Publisert Sist oppdatert

Noen dager før kampen ga Jarstein, som blir omtalt som «hovedstadens strengeste dørvakt» på Hertha sitt nettsted, uttrykk for hvordan han gledet seg til å møte motstanderne Bourissa Dortmund på hjemmebane, foran et fullsatt Olympiastadion med 74.649 tilskuere lørdag den 16. mars.

- Jeg har reservert billetter til flere bekjente fra hjembyen Skien, og jeg håper det blir trøkk og god stemning på banen, sa han.

På spørsmål om hvordan han trivdes som nordmann i den tyske storklubben, svarte han:

- Jeg trives utrolig godt i Berlin. Kontrakten min går ut sommeren 2021, men man skal ikke se bort i fra at jeg signerer en ny kontrakt når den tid kommer, om jeg får tilbudet.

Stod solid

Dagen det var duket for storkamp, og dommeren blåste av fløyta på gresset klokka 19.00 lokal tid, tok det ikke lang tid før de hjemmehørende Hertha Berlin avanserte forover.

Etter fire minutter kom det første målet ved Herthas Salomon Kalou, og hjemmefansen stod til begeistring. Ti minutter etter sørget Thomas Delaney imidlertid for utligning for Dortmund, og stillingen ble 1-1.

Ti minutter før pause, syndet en av motstanderne sine spillere innenfor sekstenmeteren, og hjemmelaget fikk straffe av Tobias Welz.

Hertha gikk opp i en 2-1 ledelse etter at Salomon Kalou nok en gang satt ballen sikkert i mål.

Jarstein stod opp til ryktet sitt, og var ved flere anledninger solid og reddet mesterlig opp da Dortmund presset på som verst. Han sørget for flere redninger i førsteomgang.

Sjanseløs i tilleggstiden

I andreomgang fosset Dortmund forover etter kort tid, og Christian Pulisic fyrte av et skudd på mål, som Jarstein avverget.

«Zweiundzwanzig Rune», lød det over høyttaleranlegget på stadion.

«Jarstein!», svarte hjemmefansen i kor.

Men Jadon Sancho fra Dortmund sørget for en fin assist etter 47 minutter, og løftet inn en corner fra venstre på Olympiastadion som ga Dan-Axel Zagadou muligheten til å heade ballen i mål. Kampen ble utlignet til 2-2.

Fram mot fulltid var det mye knuffing fram og tilbake på banen. Hertha fikk Jordan Torunarighas utvist for to gule kort i det 85. minutt, mens Vedad Ibisevic fulgte etter helt mot slutten av kampen. Han fikk direkte rødt for å ha kastet ballen på Dortmund-målvakten.

I tilleggstiden var Jarstein sjanseløs på Dortmund-kaptein Marco Reus' lure skudd. Den tyske stjernen fant en luke og plasserte ballen i bortre stolpe i det 93. minutt.

Kampen ble avblåst, og Borussia Dortmund var tilbake på tabelltoppen i Bundesliga. Det er tre poeng ned til Bayern München, som går forbi rivalen igjen på målforskjell med seier over Mainz søndag.

- Det var unødvendig og vi ber om unnskyldning for usportslig oppførsel, sa Hertha-trener Pal Dardai i en pressekonferanse etter kampen, og siktet til Ibisevics direkte røde kort.

Med tapet ligger Hertha Berlin på 10.-plassen med sine 35 poeng.