Stengte porter
Stengte porter

Portene åpnes igjen

Endelig har Universitetet i Oslo (UiO) fått tillatelse til å åpne opp igjen.

Publisert Sist oppdatert

m17. mai utgår

Lone Koch (84), en fast bruker av parken, forteller at det har vært et stort savn for henne etter den ble stengt.

– Jeg bor rett oppi veien her, så jeg bruker parken som min egen hage. Jeg har savnet den helt forferdelig, forteller Koch.

Stort savn
Stort savn

Hun legger til at hun gikk forbi parken i dag for å sjekke om den snart skulle åpne, og at hun ble både glad og skuffet da hun så plakaten som informerte om at den skulle åpne 18. mai.

– Jeg hadde virkelig håpet parken skulle åpne 17. mai. Vi pleier alltid å feire nasjonaldagen her, men det kan vi nå altså ikke, sier hun.

Hun forteller at hun nå gleder seg stort til å kunne ta i bruk parken igjen den 18. mai, og få tilbake hagen sin.

Åpningsdag

Mandag 18. mai har de nå bestemt seg for å åpne opp igjen så innbyggerne i Oslo kan få gleden av å se på over 5000 planteslag med mer. Dette har vært et etterlengtet tilbud for innbyggere i hele Oslo, og kanskje spesielt de som ikke har mulighet til å oppleve andre plasser med tanke på sykdom osv.

Den Botaniske hage er en del av Naturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo. Hagen ble stengt som følge av regjeringens beslutning på å stenge universiteter og høyskoler. Mange opplever at hagen er svært populær blant innbyggerne, og det er derfor mange som ønsker å ta i bruk dette flotte området.

Åpner igjen
Åpner igjen

Kommer utfordringer

Rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen er glad for at de endelig kan ta imot besøkende igjen i den Botaniske hage. Åpningen vil skje i henhold til smittevernreglene, og førsteprioriteten blir å få på plass hensiktsmessige tiltak og tilstrekkelig bemanning for å sikre at åpningen skjer på en trygg måte for besøkende og ansatte.

– Vi har utviklet en egen smittevernveileder for alle ansatte ved UiO, og gjør lokale risikoanalyser før de ansatte får komme tilbake til jobb. Myndighetenes anbefalinger og retningslinjer ligger til grunn for dette.

Rektor ved UiO
Rektor ved UiO

Økonomisk nedgang

På grunn av stengingen har de dessverre sett økonomiske konsekvenser.

– Beregningene på tapet er ikke klare ennå, men det dreier seg om vesentlige summer, sier Stølen.

Dette gjelder både Naturhistorisk museum og Kulturhistorisk museum. Disse stedene er avhengig av publikumsinntekter.

Publikumsinntektene går i all hovedsak på zoologiske hage og geologiske utstillinger i Robert Collets hus, de har også årskort som kan kjøpes i museumsbutikken.

Naturhistorisk museum og Kulturhistorisk museum

Mandag 18. mai er det ikke bare Naturhistorisk museum åpner. UiO har også planer om å åpne Kulturhistorisk museum, også inkludert Vikingsipshuset. – Vi ser frem til å ønske besøkende velkommen, og vi skal ivareta smittevern på en god måte, forteller Stølen.

Powered by Labrador CMS