TAR OVER NABOLOKALER: Nå skal biblioteket på Tøyen utvide og tar over nabolokalene fra og med 1. januar 2022

Deichman Tøyen utvider

Fra 1. januar 2022 blir nabolokalene ledige, og biblioteket tar over.

Publisert Sist oppdatert

Deichmanske bibliotek på Tøyen har lenge vært et populært sted. De små beskjedne lokalene blir brukt av over 350 000 besøkende i året, og er et viktig samlested for beboerne i Gamle Oslo.

Nå skal biblioteket bli enda større, når det tar over nabolokalene som blir ledig fra 1. januar 2022.

Gledelige nyheter

Filialsjef Reinert Andreas Mithassel tar imot de gode nyhetene med glede.

– Vi i Deichman Tøyen er opptatt av å levere et godt tilbud til brukerne våre. Vi vil gi dem best mulig opplevelser, men når det er så mange besøkende på relativt små lokaler så er det vanskelig.

Planene ble annonsert i dag, men Reinert har enda ikke rukket å tenke på hva som kan gjøres med den nye plassen. Han sier han gleder seg til å finne ut av hva som skal hvor.

Bedre arbeidsforhold

På grunn av de høye besøkstallene har Deichman Tøyen måtte øke antallet som er på jobb, og oppbemanningen har gått utover de ansatte.

– Kontorfasilitetene våre er beregnet for halvparten av de som jobber nå, så det skal bli fint å få bedre lokaler for de ansatte, sier Reinert.

God dag for Gamle Oslo

MER PLASS: Nå er det ikke bare bøkene som får mer plass på Tøyen.

Mats Kvaløy-Bjørbekk, nestleder i Gamle Oslo AP, mener dette er gode nyheter for hele Gamle Oslo.

– Et bra tilbud blir enda bedre. Større lokaler gjør at teamet på Deichman Tøyen har mer muligheter til å realisere ambisjoner og skape et enda bedre tilbud for folket.

Deichman Tøyen har en mangfoldig brukergruppe. Alt fra studenter til eldre og barnefamilier bruker biblioteket aktivt, sier han og peker på det som et eksempel på viktigheten av et godt bibliotektilbud i Gamle Oslo.

Powered by Labrador CMS