BESØKENDE: Etter nesten en måned, åpner Deichman Bjørvika opp for besøkende.
BESØKENDE: Etter nesten en måned, åpner Deichman Bjørvika opp for besøkende.

Deichman Bjørvika åpner opp for lenger besøk

Siden mars har det kun vært mulig å oppholde seg i biblioteket en kort periode, for å bestille og hente bøker. Nå blir det åpnet opp for flere tjenester.

Publisert

Pressekontakt ved Deichman Bjørvika, Jørn Johansen, forteller at man nå kan komme inn og oppholde seg i biblioteket. Dette vil være lov fra i dag, mandag 10. mai.

Individuell bruk

– Nå kan biblioteket brukes til individuell bruk. Man kan sette seg ned og lese en bok, titte i hyllene og bruke datamaskinene, sier Johansen.

- Hvordan vil dere passe på at smittevernreglene blir overholdt?

– Det gjør vi gjennom å informere.

Biblioteket har informert gjennom sosiale medier og pressemeldinger. Det er også hengt opp plakater utenfor lokalene som signaliserer at besøkende skal holde minst to meter avstand, bruke munnbind, og gjøre oppholdet kort.

– Det vi er opptatt av nå, er at folk tar hensyn, slik at vi fortsetter å ha et trygt sted hvor folk kan oppholde seg. Vi ønsker at folk bruker biblioteket. Vi vet at mange har savnet det, og vi har også savnet å ha besøkende.

Føler seg trygg

Maria Rogersdotter (38) er en av dem som gleder seg til å besøke biblioteket igjen.

– Jeg synes Deichman er et veldig fint bibliotek. Jeg låner ofte bøker, og jeg har elsket bibliotek helt siden jeg var liten. Jeg liker atmosfæren, sier Rogersdotter.

TRYGG: Maria Rogersdotter føler seg trygg på å besøke Deichman
TRYGG: Maria Rogersdotter føler seg trygg på å besøke Deichman

- Hva gleder du deg til å gjøre når du kan besøke biblioteket igjen?

– Jeg gleder meg til å bare komme dit, titte rundt i hyllene, sjekke ut nye bøker og bare henge der. Jeg gleder meg også til å kunne sette meg ned, og ta en kopp te i kafeen.

Hun forteller også at hun føler seg trygg på å oppholde seg i lokalene, med tanke på smittevern.

Powered by Labrador CMS