Farlig hendelse i rundkjøring utløste kjøpskonflikt;

Camper sklei av lasteplanet

NAF og Viking Redningstjeneste måtte løfte camperen med heisekran. Foto: Bjørn Bolstad.

Bjørn Bolstad (78) fikk sjokk da camperen sklei av bilen i en rundkjøring på Ryen den 3.juni 2023.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg hadde stått opp tidlig for å handle på butikken. I rundkjøringen i Enebakkvegen hørte jeg plutselig skrapelyder.  Det var camperen som hadde glidd av lasteplanet og tredd seg på hengerkula, forteller Bjørn Bolstad fra Ekeberg.

Bolstad ser fortvilet ut, da han viser frem bildene han tok i juni; – Over et halvt år senere, har ingenting løst seg i saken. Bjørn og kona Irene, hadde gledet seg til å reise på langtur til Alta for å besøke slekt og venner.  Nå sitter de hjemme uten feriemuligheter, og med utgifter til camperen som har ennå ikke har blitt montert tilbake på den splitter nye bilen, en Mitsubishi L 200.

En farlig situasjon

 Kona Irene synes at det er skummelt å bruke bilen nå. Hun mener på at at det er utrygt å kjøre med camperen, og at bilen ikke holder de mål som bilforhandleren garanterte for ved kjøpet.

Bjørn Bolstad er frustrert over hendelsen. Han har i ettertid tenkt mye på om hendelsen burde ha vært politianmeldt. Foto: Tone H H Bull-Kjølaas.

Etter hendelsen i rundkjøringen, tok Bolstad kontakt med MotorForum og salgsansvarlig nybil, Tage Buen.  Det ble mye prat frem og tilbake, og partene kom ikke frem til en løsning.

–Det jeg ikke helt forstår, er hvordan firmaet kunne garantere meg at bilen kunne monteres med camper, og så skjer dette. Midt i en rundkjøring.

 Bjørn Bolstad er tydelig fortvilet over situasjonen:

–  Hele formålet med å kjøpe bilen var at vi kunne bruke camperen på lasteplanet.  Nå står bobilen på parkeringen til BGnor verksted.  Der har den stått siden hendelsen. 

En selvfølge med fagfolk

–Jeg tok det som en selvfølge at bilen ble forberedt av fagfolk som forstod seg på montering av camper.  Nå er jeg bare skuffet og sliten av å mase på forhandleren om en løsning. Jeg betaler for en bil og en camper som ikke tjener til formålet, og nå ønsker jeg kjøpet hevet, mens jeg ennå er i stand til  å kjøre en bil.  Helsen er jo ikke som den var, og jeg er tross alt 78 år gammel, avslutter Bolstad.

–En uheldig sak

I Gamle Oslo har tatt kontakt med daglig leder i MotorForum, Kai Erik Thune, samt ansvarlig for salget av bilen, Tage Buen.  

–Det er flere verksted involvert i denne hendelsen, avklarer Thune og  forteller at oppdraget for montering av camper ble levert til BGnor.AS,  som i sin tur delegerte monteringen til Alfaset Auto Verksted AS.

–Men, vi opplever det som at vi har en god dialog med kunden.  Bolstad har vært her flere ganger og vi har tilbudt ham en annen bil.  Da må han finne en bil som passer.  Det har tatt litt tid, men vi er innstilt på å løse situasjonen for kunden, sammen de som har montert camperen.

 Daglig leder for MotorForum, påpeker at de ønsker å se bilen de solgte til Bolstad for å taksere den, før de inngår en avtale på et eventuelt innbytte og kjøp av ny bil.

–Bolstad har spurt etter en Mitsubishi Cross, men først må vi få bilen bort hit. Vi må også ha en dialog med de to verkstedene.  Spesielt Alfaset, påpeker Kai Erik Thuen.

Det gikk for lang tid

Arne Johanessen ved BGnor. AS, sier til Gamle Oslo, at det gikk alt for lang tid.

–Det har vært vanskelig å holde dialogen med kunden.  Kunden har også vært innlagt på sykehuset et par ganger, sånt tar tid. Men, vi burde ha løst dette med det samme.  Camperen sto der, på parkeringen min da jeg kom fra ferie i sommer.  Og der står den ennå., Johanessen kremter, tar seg tid til å svare;

–Det som var den opprinnelige avtalen, var at vi skulle installere de originale festene igjen.  Fikse skadene, så fort som mulig.

Hvorfor sklei camperen av lasteplanet?

 Det blir stille i den andre enden av telefonen.  Et kort sukk høres;

–For svake innfestingspunkter i planet, kanskje slakke i stroppene, eller røsk i punktene.  Jeg mener ansvaret for hendelsen er litt fordelt. Nå har vi tilbudt oss å reparere skadene på camperen og reparere kostnadsfritt.  En bedre ordning som er mye bedre enn den gamle, forsikrer butikkansvarlig.

Et behov for strengere regelverk 

–Personlig vil jeg tillegge at campere for øyeblikket kun registreres som en last på bilen.  Det er et sort hull i systemet og det burde ha vært et krav fra myndighetene om etterkontroll av campere.  En skikkelig EU-kontroll med krav om hvor mye krokene skal tåle, vekt og montering.  I dag må du som privatperson bare kontrollere lasten selv, og det blir for usikkert.

–Men, vi står for det vi sier; Bolstad er hjertelig velkommen hit, så løser vi dette nå, avslutter Arne Johanessen.

Etterord fra redaksjonen:  I skrivende stund, har daglig leder for MotorForum,  Kai Erik Thune lovet å ta kontakt med Bjørn Bolstad for å komme frem til en minnelig løsning for alle parter. 

Powered by Labrador CMS