Kultur

Det er forskjellige varer som blir solgt som klær, møbler og smykker
Det er forskjellige varer som blir solgt som klær, møbler og smykker

Birkelunden marked gjør gammelt nytt

Kjøp og salg av bruktklær og andre gjenstander er blitt mer populært de siste årene. Grünerløkka har blitt en gullgruve når det kommer til slikt, og Birkelunden marked er ingen unntak.

Publisert Sist oppdatert

Øyvind Kristiansen har holdt på med Birkelunden marked siden 2003, nesten 20 år. Han forteller at interessen for kjøp og salg av brukte gjenstander alltid har vært der, men øker.

- Det går i bølgedaler. Det er trendene som bestemmer. For 4-5 år siden var det litt nede, men nå er det på vei opp igjen.

Det er mange forskjellige boder og stands å velge mellom, hvor det blir solgt klær, servise, smykker, møbler og mye mer.

- Det er ca 20 faste som møter opp, i hvert fall de siste 10 årene. De er grunnlaget for at jeg kan drive dette. Jeg har et firma som leier plassene av bydel Grünerløkka, så betaler jeg leie til bydel Grünerløkka.

Maria Christiansen er student, og bor på Grünerløkka. Hun har flere ganger besøkt Birkelunden Marked.

- Jeg liker det veldig godt. Ikke bare fordi det er en fin søndagsaktivitet, men også fordi du får ting du ikke finner andre steder. De har både smykker, antikviteter og klær. Jeg synes det er veldig fint at ting folk ikke bruker lengre kan få et nytt liv hos noen andre. Jeg velger å kjøpe en del klær vintage og brukt, ikke bare fordi det er bra for lommeboken og samvittigheten, men også fordi du finner skatter ingen andre har. Det gir muligheten til å få unike plagg av god kvalitet, som du kan style på ulike måter.

Økningen av slike marked og butikker har gjort letingen av unike plagg og tilbehør lettere for sånne som Christiansen som ønsker noe nytt i skapet, men også ønsker å spare miljøet.

- Jeg synes det er veldig bra at det blir flere bruktmarkeder, og er veldig glad for at flere får opp øynene for disse. Det er så utrolig mye fint man kan finne, og det er godt for miljøet.

Søndagens marked på Birkelunden måtte dessverre avlyses på grunn av dårlig vær.

Powered by Labrador CMS