Deichman i Bjørvika torsdags morgen.
Deichman i Bjørvika torsdags morgen.

Deichman i Bjørvika holder åpent igjen

I dag kan Deichman i Bjørvika følge normale åpningstider etter brannen tirsdag kveld. Enkelte områder er likevel enda stengt.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kveld meldte politiet om brann på Oslos hovedbibliotek. Sprinkleranlegget ble utløst og politiet mente at dette hadde ført til omfattende skader i bygget. Onsdag holdt de stengt grunnet skadene.

Det var lenge usikkert når biblioteket ville åpne igjen. Onsdag ettermiddag kunne likevel Deichman melde i en pressemelding at skadene på bøker og kunstverk var langt mindre enn fryktet. Det ble da besluttet at biblioteket kunne holde åpent som normalt fra og med i dag.

– En utrolig lettelse

Kommunikasjonsdirektøren ved Deichman, Jørn Johansen, sier at det er kjempefint å få holde åpent igjen. I går fryktet han at de måtte holde langvarig stengt. Nå er han glad for å ha nådd målet om å åpne raskt. I følge Johansen er alle ansatte glade for å kunne komme på jobb i dag etter en hektisk gårsdag.

I går ble det gjort undersøkelser av hele lokalet. For Johansen var dette en travel dag fylt med mye følelser. Det var viktig at det var trygt for alle å være der, noe de kunne konkludere med onsdag ettermiddag.

Besøkende arbeider som normalt.
Besøkende arbeider som normalt.

– Vi leier lokalet av Oslo kommune så de inspiserer enda gulvene i tredje og fjerde etasje, sier Johansen. Dette fører til at deler av etasjene er stengt midlertidig.

Skadene på eiendelene til Deichman var minimale. 107 bøker må kastes og noen få pc-skjermer har fått noen skader. Ledningene i gulvet og kunstverkene har ikke fått noen skader av de 1000 literne med vann fra taket.

Går som normalt

Torsdag formiddag er besøkende godt på plass igjen. Bordene er fylt og folk arbeider som normalt. Til tross for at noen områder er avsperret, virker det som om ingenting har skjedd.

Powered by Labrador CMS